Срећко Максимовић: Мисли преко Дрине – избори у Републици Српској

Прошли су и они, проће и ови, а Република Српска остаје вјечна

Фото: Танјуг/AP

Приближио се и тај дан. Изборни дан стигао нам. Сунчан. Диван.

За оне који су на листама судбоносан. Куда ће Република Српска да се дене ако они или ови побједе? Сви су све обећавали, душу нудили, само да би глас добили. Никада мање демократије. Ни једна предсједничка дебата. Договорене емисије свако са своје телевизије. Један дневник игнорише хиљаде људи окупљених на Тргу Крајине, а други преноси уживо бол и патњу родитеља и мноштво ружних ријечи, пријетњи и увреда званичним представницима. РТРС и БН лице и наличје исте медаље. Тешко да ће нам овако бити боље. Предизборна кампања изродила планину наших подјела. Ако си Додиков, лопов си и варалица, ако си СДС-ов онда си издајица. Частимо се увредама и дивним подвалама.

Чини се жртва ових избора су наша љубав, слога и братољубље. Све смо бацили под ноге само да наши побједе. Ови други, из супротног табора ето то су наши непријатељи и издајници. Кратак пут од брата Србина до највећег непријатеља.

Данас бира се предсједник Републике Српске и представници у институцијама Босне и Херцеговине. Сви ти кандидати су наша браћа и сестре. Они су дио нас. Сви смо један народ. Чувајмо се, пазимо једни друге – а Република Српска наша светиња мора да буде. Никакве подјеле њу не смију да угрозе. Животи наших очева су њен темељ, њен залог за будућа времена. Молим ти се Боже да и ови избори у миру заврше се. Нека престану наше свађе и подјеле. Ко год да побједи подржимо га, станимо иза њега и ако заслужи опомињимо га да је Република Српска изнад свега.

Прошли су и они, проће и ови, неће можда бити ни СДС-а, СНСД-а, ПДП-а, ни Миле, Младена, Жељке и Бореновића а Република Српска остаје вјечна.



Categories: Српске земље

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading