Преминула професорка међународног права Смиља Аврамов

Професорка Правног факултета у Београду Смиља Аврамов преминула је данас у 101. години у Београду, саопштило је Удружење „Огањ”, преноси Бета

Смиља Аврамов (Фото Д. Жарковић)

Смиља Аврамов је рођена 15. фебруара 1918. године у Пакрацу док је Правни факултет завршила у Загребу 1947. године. Докторирала је на Правном факултету у Београду 1950. године, а стручно се усавршавала у Лондону и у САД, на универзитетима Харвард и Колумбија.

Од 1973. године до одласка у пензију 1985. године, била је шеф Катедре за међународно право и међународне односе Правног факултета у Београду.

Предавала је по позиву и на бројним универзитетима у Европи, Азији и Америци, а од 1980. до 1982. била је на челу светског Удружења за међународно право.

Била је један од водећих светских стручњака за проблематику геноцида а током 1991. и 1992. године, као стручни консултант председника Србије Слободана Милошевића, учествовала је на међународним ;конференцијама везаним за распад СФРЈ.

Место и време сахране Смиље Аврамов биће накнадно саопштени.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 2. 10. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags:

3 replies

  1. Нека је слава и хвала знаменитој Србкињи Смиљи Аврамов, која је својим животом и искуством осветлила главни мотив: За крст часни и слободу златну! Уткала је тај мотив у своје биће у овом кратком и трошном овоземаљском животу. Нека јој је лака земља и нека јој Господ Бог подари рајско насеље. Вечан јој помен у народ Србском, а породици искрено саучешће.

  2. Вјечнаја памјат овој племенитој Српкињи, великом правнику и борцу за истину. Нека јој Бог подари рајска насеља!

  3. Нека јој је ХВАЛА и вјечнаја памјат.
    Још један је анђео на небу!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading