НП Отаџбина: Тачи и овог пута однео победу над Вучићем

Очита је чињеница да је у политичком надметању са Хашимом Тачијем, колико год били политички партнери, Александар Вучић увек губитник

Хашим Taчи на језеру Газиводе

Изјава Председника Србије Александра Вучића на седници главног одбора СНС да је његова политика на Косову и Метохији доживела пораз јуче се потврдила у општини Зубин Поток.

Иако је тринаест пута до сада председник говорио „не дам Трепчу, не дам Газиводе“ – јуче је Газиводе дао. Председник самопроглашене републике Косово Хашим Тачи и овог пута је однео победу над Александром Вучићем шепурећи се чамцем на језеру Газиводе.

Председник Србије је у више наврата до сад говорио да неће дозволити упад РОСУ полиције на север Косова и Метохије а он се јуче десио. Хашим Тачи је у пратњи РОСУ полиције стигао на језеро Газиводе. Истини за вољу, треба признати да је и приликом посете Александра Вучића северу Косова и Метохије РОСУ полиција била у његовој пратњи. Очито је да „лош пас наводи вука на тор“. Председник парадржавне сепаратистичке творевине Хашим Тачи се прошетао више од 50 км територијом коју искључиво насељавају Срби а да га нико није попреко погледао. На административној линији, или боље рећи граници, на Брњаку Хашим Тачи се руковао са припадницима КПС полиције из редова Срба који су му честитали долазак. Те КПС полицајце Бриселским споразумом Александар Вучић је интегрисао у полицијски систем самопроглашене републике Косово. А интегрисано управљање административним прелазима својом одлуком је успоставила 6. децембра 2012. године Влада Србије чији је председник био Ивица Дачић а први потпредседник Александар Вучић (види слику доле).

Кликните на слику за увећање

Реакција званичног Београда на упад РОСУ полиције и заузимање хидроцентрале Газиводе је стереотипна. Већ седамнаести пут Александар Вучић после фијаска на Косову и Метохији ставља војску и полицију у стање приправности. После учесталих повећања борбених готовости од стране војске и полиције дошло се до позиције да се од тога не боје више ни врапци а камоли сепаратисти. Сетимо се само да је Александар Вучић подизао борбену готовост и приликом заустављања у Рашкој воза из Београда за Косовску Митровицу. Борбена готовост је повећана и када је ухапшен директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и све се свело на ону народну „тресла се гора, родио се миш“.

Већ споменути Марко Ђурић каже да су за упад РОСУ на север Косова криви они који су за замрзнути конфликт. Не говори истину Марко Ђурић, јер за време владавине оних који су за замрзнути конфликт ни РОСУ полиција – а најмање Хашим Тачи – нису смели ни да помисле а камоли да дођу на север Косова. Али тада је север Косова бранио народ а не криминалци. На челу општина су били председници који су имали ауторитет и углед у народу а бирани су по законима и Уставу Републике Србије. Није било „Српске листе“ и није се ишло на канабе код Тачија и Харадинаја као што то ради „Српска листа“. Више је Србије било на северу КиМ за време оних који су били за замрзнути конфликт него у многим општинама у остатку Србије.

Очита је чињеница да је у политичком надметању са Хашимом Тачијем, колико год били политички партнери, Александар Вучић увек губитник. Председника Србије све више краси синдром нејаког Уроша. У тим поразима не може много да му помогне ни његов специјални саветник Тони Блер. Задатак овог некадашњег британског премијера, који се прославио бомбардовањем Србије, ипак није у функцији да спречава Вучићеве поразе него да на Косову и Метохији изврши разграничење између Срба и Албанаца и уведе Србију у НАТО.

Пре два дана у Косовској Митровици, по рецепту Савамале, највероватније у режији Вучићевих криминалних структура, запаљена је кафана „Полет“ са томболом у њој. Разлог је локација угоститељског објекта, која је у строгом центру Косовске Митровице и где по већ уходаном рецепту Вучићева братија треба да изгради пословно стамбену зграду. Налогодавца или можда извршиоца није тешко открити. Онај ко се буде појавио као инвеститор тај је и пироман.

У сваком случају, Срби на северу Косова увек настрадају. Једном су то терористи из некадашњих ОВК формација, а други пут су Вучићеве „јунгер бригаде“. Крајњи ефекат је да је Срба на Косову и Метохији све мање. На радост и једних и других.

Косовска Митровица, 30. 9. 2018.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар