Игуман Сава (Јањић): Рекреативна шетња дугих цеви на Газиводама

Режимски ботови и остали медијски зомбији су у хору кренули да нас уверавају да је ипак разграничење најбоље решење, јер се са Албанцима не може живети, што је провокација на Газиводама показала

Извор: ФБ о. Саве Јањића

Данас смо били сведоци Тачијеве „рекреативне шетње дугих цеви“ до језера Газиводе где се појавио у пратњи тешко наоружане полиције, провозао чамцем и умало направио тежак инцидент. На сву срећу брзо се повукаo, све са џиповима и аудијима, али је ипак успео да довољно дуго скрене пажњу јавности са масовних демонстрација у Приштини против његове аутократије, коју, успут речено и даље одржава коалиција са српским представницима у Скупштини Косова. Као и увек ове методе замајавања јавности помажу. Још више је изгледа и помогла огромна медијска халабука око овог политичког ријалитија који се могао врло лако завршити трагично и са тешким последицама за наше људе на северу Косова, али и за Албанце. На сву срећу нико није повређен, иако је јасно да они који стоје иза сулуде идеје територијалне и етничке поделе Косова и Метохије односно тачније поделе de jure територије Србије не одустају од својих планова.

Елем, режимски ботови и остали медијски зомбији су у хору кренули да нас уверавају да је ипак разграничење најбоље решење, јер се са Албанцима не може живети, што је данашња провокација показала. Питам се само, како такви мисле да ће већина Срба на КиМ којима је намењено да остану са „погрешне стране границе на Ибру“ успети да опстану. Али само то питање је довољно да вас доведе у ред државних непријатеља (у које сам ја већ сврстан) јер, авај, онај који је против предаје највећег дела КиМ и одрицања Србије од својих вековних простора заправо је против будућности нове Србије. Колико год та логика била сулудо нелогична, свакодневним понављањем постаје политичка мантра и мерило подобности. Занимљиво је да косовски Албанци показују више бриге за очување свог „суверенитета“ па је две трећине становништва оштро против сваке размене територија. Укратко, изгледа као да власти у Београду желе да изгубе и део територије Србије и оставе десетине хиљада свог народа и то да прогласе за победу, а власти у Приштини да постојећем Косову још додају и нове територије у централној Србији. Нечасна посла!

У сваком случају, надајмо се да ће КФОР убудуће спречити овакве инциденте и да је свет данас могао да види да они који се проглашавају великим миротворцима (и сањају о Нобеловој награди) представљају заправо највећу опасност за мир и стабилност у овом делу Европе. Очигледно све је лакше него разговарати о правима људи, слободама, заштити културне баштине, повратку, имовинским правима и др. За дељење територије не треба много демократског и институционалног капацитета (али ни памети искрено), али за ово друго треба и свести и савести пре свега.

(Фејсбук профил игумана Саве Јањића, 29. 9. 2018)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

6 replies

  1. Игуман никако да се одлијепи од с в о ј е прошлости, те, у име множине, изражава
    н а д у “да ће КФОР убудуће спречити…”- по оној: Путуј, игумане!

  2. Да не заборавимо улогу игумана Саве Јањића у протеривању сопственог духовног оца ЕРПКиМ Артемија из Епархије!!!

  3. Ko@Спасе Узелац
    А у шта то још отац Сава, и остатак Срба на КиМ, може да полаже наду, осим у Божју помоћ, и какву-такву професионалност и људскост оних којима је професионална и морална дужност да их штите – наиме, КФОР-а?
    Да можда не треба да полажу наду у вођу верелиздајничко-штеточинске хунте која је узјахала Србију, и никако с ње да сјаше? Да можда не треба да се нада неком добру од оних који раде више на отуђењу КиМ него Шиптари, и који свакодневно блатне, како њега самог, тако и све који се противе њиховој издаји и тиранији?
    @Ана
    Расколник и ******** ******* коју помињете на корак је од добро заслужене екскомуникације, и није достојна звања било чијег духовног оца. Ако је он Вама духовни отац, онда сте Ви ван Цркве. Да ли Вам то нешто значи, не знам, али да знате ишта о вери коју формално исповедате, значило би.


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  4. Поштовани Хауел,
    НАРОД само у Божју Помоћ! И Игуман, кроз покајање.
    Ови други: и професионални и морални, али без љ у д с к о с т и; морал је „збир“ врлина, а ове су или ПО добру или ПО злу, те,будући немају људскости, садржајем њихова морала је зло. И, ближе: историја не биљежи да жртву чува жртвочинитељ- вјеровање у такво нешто
    Србе- све!- је и довело у стање (само) Божје Помоћи; оно т р е ћ е што наводиш, а које ни
    и м е н а – Име је од Бога- нема, грдна је о п с ј е н а и зато з л о ћ н и ј а и од оне друге- КФОР-а…
    А о „Расколнику“ и“бити у Цркви“! Ово друго није одређено односом спрам свештенства- томе у ч и свака Ријеч Светог Павла; а прво- Расколник: у односу на Њега ја бијах расколником у времена док је трчао у Америку; искусио и п о к а ј а о се. Ово покајање получило му је најјеретичкији прогон какав, усудим се рећи, није виђен у СветоСавској Цркви; покајања од прогонитеља нема и неће га ни бити: сјећаш се, Хауел, богохуљења једног од прогонитеља: „Нисам на ВМА ишао да н а г о в о р и м Патријарха да напусти Трон, него да га с а в ј е т у ј е м да то учини“!!! Овакви богоотпадници се, Хауел, не
    кају…


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  5. Игуман Високих Дечана, и будући патријарх Косовске православне (?) цркве, Сава Јањић, још 1999. године је оптуживао Србију и Србе да су одговорни за рат на Косову због „прекомерне употребе силе“ над терористима ОВК.
    Месец дана након злочиначке НАТО агресије, заједно са Хашимом Тачијем, апеловао је да Слободан Милошевић, али и други Срби, буду изручени Хашком трибуналу због „злочина на КиМ“ :


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  6. Зато се и каже:„ Не пада снег да покрије брег, него да свака зверка покаже свој траг!”

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading