Војислав М. Станојчић: Председница Скупштине као заштитница лика и дела Александра Вучића

Разумљиво је што госпођа Маја Гојковић, професионална политичарка која је прелетала из више политичких странака, тако предано чува лик и дело председника своје странке

Александар Вучић и Маја Гојковић (Фото: Танјуг/ Раде Прелић)

Изузимајући друштвене мреже и нека мање утицајна гласила, Александар Вучић је готово у потпуности овладао медијским простором у Србији, па без икаквих потешкоћа својим послушним присталицама и другим необавештеним грађанима наше земље приказује себе као савршеног и незаменљивог владара…

Задатак свих његових медија, почевши од најпознатијих до најјаднијих таблоида, је да непрекидно хвале мисли и одлуке Малога Алека и у исто време прикривају ставове који се разликују од његових, како му не би повредили сујету и причинили душевни бол, а уједно и разочарали оне који му слепо верују.

Мада је већ годинама забрињавајуће стање на Косову и Метохији у сталној жижи занимања наше јавности, о њему се – као да се у јужној српској покрајини не дешава ништа посебно – у Народној скупштини уопште не покреће расправа.

Стиче се утисак да нико од посланика не види шта се дешава и не примећује све очигледнија (и грубља) настојања западних сила да се Космет и званично отме од Србије, па зато и не захтева да о свему Народна скупштина буде потпуно обавештена како би предузела потребне кораке.

Недавно се могао сазнати разлог због чега изгледа као да народни посланици не схватају озбиљност ситуације са Косовом и Метохијом.

Одговарајући на питања новинара „Политике“, председница Народне скупштине, г-ђа Маја Гојковић, изјавила је како ће „расправе о Косову и Метохији бити и у Скупштини Србије, али тек онда када буде постојало неко светло у тунелу да ће доћи до компромисног решења – тада ће парламент да каже своје мишљење. Седница на којој би опозиција, која није хтела да учествује у унутрашњем дијалогу и није изнела никакву идеју за решење проблема КиМ (видели смо како су се провели они учесници унутрашњег дијалога који су имали различито мишљење од Вучићевог – прим. аут.), вређала председника Александра Вучића (и његову породицу – прим. аут.), који преговара са Приштином борећи се за интересе наше земље, не би имала смисла. То би само отежало позицију Србије, а то нећу да дозволим, уз преузимање пуне одговорности на себе за такав став.“

Бојазан г-ђе Гојковић да би посланици опозиције могли да вређају А. Вучића и његову породицу („слушали бисмо само вређање Александра Вучића и његове породице“, вероватно је мислила на његовог брата бизнисмена) сасвим је оправдана. Тешко да би се они уздржали од питања о томе како председник може да одржи заклетву о очувању целовитости територије Србије укључујући и Косово и Метохију док се истовремено погађа о приступању ЕУ, а и да се разјасне послови и начин стицања имовине његовог брата. Што би све заиста могло да председнику нанесе велике душевне патње.

Разумљиво је што госпођа Гојковић, професионална политичарка која је прелетала из више политичких странака – док се напослетку није скрасила међу напредњацима и затим постављена да управља Народном скупштином Србије – тако предано чува лик и дело председника своје странке. У чему се изузетно истиче. С друге стране, приметно је и да не робује крутим правилима. Мада је правник по струци, очигледно је да јој не смета – или то не види – што А. Вучић, приграбивши право да одлучује о свему и свачему, готово свакодневно крши законе ове земље, са једним јединим циљем: да створи у јавности слику незаменљивог вође без кога Србија не би могла да опстане.



Categories: Судбина као политика

Tags: , ,

2 replies

  1. Задатак свих његових медија, почевши од најпознатијих до најјаднијих таблоида, је да непрекидно хвале мисли и одлуке Малога Алека и у исто време прикривају ставове који се разликују од његових, како му не би повредили сујету и причинили душевни бол, а уједно и разочарали оне који му слепо верују.
    ++++
    Може она да ради шта хоће у обору који зову парламент, где седе они које нико и нигде није бирао својим именом и презименом.
    Али, неће још дуго !

    А што се тиче његове душевне боли, верујем да ће ускоро да га стигне.
    Неколико сати пошто грађани наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине на тв са националном фреквенцијом виде филм из маја 2008 године, http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06 који су снимили часни људи из Војно-безбедносне агенције, и када на њему виде оне који су од крволочних убица србских грађана примили аванс и два пута задатке за сво ово зло које раде грађанима Србије, на уништавању наше миле отаџбине.
    То је и права прилика за све оне који му слепо верују да га виде у правом светлу. А када и они буду пожелели да му се захвале за сво зло које нам је са својим сарадницима нанео, неће он имати времена да размишља о повређеној сујети.

    Мислиће само, како да буде што брже и што даље од разбеснелих грађана.

    Као и највећи број његових сарадника-саучесника у спровођењу његове злочиначке политике.
    Убрзо, после тога неће нам требати ни обор од парламента, јер ће „ председница „ и велики број његових сарадника уз особље јавне куће у Немањиној број 11 бити у седмом оделењу затвора Забела.
    За почетак ослобођења.

    Са вером у Господа, до слободе !

  2. Прилог је добар, мојој маленкости много смета ово “… госпођа Гојковић, професионална политичарка…” . Ма дајте молим вас лепо, Маја Гојковић ? Ма хаааајде…Политичар/-ка једне земље, било које, ма којој политичкој опцији припадао/-ла, мора да пре свега заступа интересе државе, народа, од којег прима плату. Па она не зна, шта значи национални интерес. Ма хааајде…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading