Александар Вулин: Вучићева посета Косову дипломатска победа Србије

Ова посета је међународна победа Александра Вучића, она показује да су се ствари у међународној заједници промениле за Србију захваљујући раду Александра Вучића од 2012. године, казао је министар Вулин

Александар Вулин (Фото: Министарство одбране)

Министар одбране Александар Вулин оценио је да је посета председника Србије Александра Вучића Косову и Метохији „велика дипломатска победа” Србије. Гостујући на Радио-телевизије Србије (РТС), Вулин је оценио да је Вучићева посета српским срединама на Косову и Метохији показатељ да је Србија постала равноправан фактор у међународним односима.

„Ова посета је међународна победа Александра Вучића, она показује да су се ствари у међународној заједници промениле за Србију захваљујући раду Александра Вучића од 2012. године”, казао је министар.

Упитан за безбедносне изазове посете српског председника Косову и Метохији, Вулин је казао да је ситуација „веома сложена” али да надлежне службе Србије „будно” прате сва дешавања на терену као и да ће учинити све да не дође до било каквог угрожавања Вучићеве безбедности.

„Увек постоје екстремисти којима није у интересу да се постигне компромисно решење али и у Приштини и у међународној заједници морају да схвате да је однос према безбедности Александра Вучића однос према Србији”, рекао је министар. (Бета)

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 9. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading