Јелена Вујановић: Шта све Весић може да окачи на јарбол од 3 милиона евра

Што да, поред српске заставе, не окачимо и бели мантил доктора Пере, мог комшије, ионако ће у Немачкој добити нови. Или дипломе најбољих студената – ако већ без чланске карте нема посла, па није ваљда да нема ни места на јарболу патриотизма

Јелена Вујановић (Фото: Press centar)

Поштовани г. Весићу, градоначелниче из сенке,

Како чујем, одлучни сте у намери да потрошите 406 милиона динара наших пара на дизање јарбола са српском заставом па одлучих да дам свој допринос овом, надасве, патриотском чину.

Предлажем да на јарбол окачите и дипломе најбољих студената ове земље, јер то што су марљиво учили а немају чланске карте ваше странке можда значи да за њих нема посла, али не мора да значи да нема места на јарболу патриотизма.

Испод њих окачите и радно одело радника Гоше који се убио због немаштине прошле године или смртовницу оног човека што се убио због дуга за струју, па да његово четворо деце види да ви, велике патриоте, мислите на њих.

А лепо би било да се у том низу нађу и кецеље домаћица које, само њима знано како, из празног фрижидера направе ручак за своју децу, па да деца бар очи нахране гледајући у ту лепоту (а можда ће и звук ветра који фијуче кроз кецеље замаскирати крчење празних стомака).

Кликните на слику за увећање

Биће ваљда места и за ишарану књигу коју је првачић добио пре неки дан, јер мајка није имала да му купи нову, или за завесу из оне сеоске школе која има полупане прозоре али министарство „тренутно нема финансија за нове“.

Могао би ту да се вијори и чек од пензије деда Мирка којем сте смањили пензију али он и даље одваја за школовање своје унуке јер, за разлику од Вас, зна да је то застава у коју треба улагати. А место сигурно заслужује и ознојена мајица оног сељака ком пропадоше усеви јер велике патриоте ове земље кромпир и пасуљ увозе из Киргистана.

А мислим се, коначно, што да не окачимо и бели мантил доктора Пере, мог комшије, ионако ће у Немачкој добити нови.

На крају, предлажем да ту окачите и тастатуру свих оних информатички писмених који знају претраживати по интернету, па су на сајту Алибаба пронашли да исти такав јарбол од 80 метара кошта око 1000 долара.

Али знам, знам. Није патриотски платити мање кад може више.

Надам се да сам Вам помогла у одабиру,
Срдачно,
Јелена Вујановић
Докторанд на Факултету политичких наука
(ал` то Вама вероватно и није битно, Ви више цените ове са купљеним дипломама)

Опрема: Стање ствари

(Двери, 6. 9. 2018)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

3 replies

  1. Jelena sunce moje pravo u srce.

  2. Jelena svaka ti cast na predlozima. To je pravo razmisljanje nasih mladih, ali i starijih intelektualaca.

  3. Лепи предлози али су мало туробни јер подсећају на нашу невеселу свакодневницу.
    Предлажем да г. Весић окачи сам себе о тај јарбол па када у вишим деловима атмосфере заћарлија ветрић и он залепрша и покаже нам колико је стварно срећан јер је усрећио толике Београђане својим богоугодним лепршањем!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading