Ана Брнабић: Међународна заједница да не ставља на тест стрпљење Србије и председника

Брнабић је упозорила да је познато да стрпљење није једна од одлика нашег народа, али да наш председник очигледно има и огромно и безгранично стрпљење, само и искључиво због мира

Премијерка Србије Ана Брнабић (Фото: Танјуг)

Премијерка Ана Брнабић позвала је је данас међународну заједницу да не ставља на тест више ни стрпљење, ни разумевање Србије, већ да схвати озбиљност ситуације и понаша се у складу са тим.

Она је, у изјави за јавност, указала да је потребно огромно стрпљење да би се разговарало са тренутним представницима албанског народа на Косову и Метохији, који су неозбиљни, неодговорни, непредвидиви и не поштују постигнуте договоре и потписане споразуме.

Брнабић је истакла да је безгранично стрпљење потребно да би се разумели поједини представници међународне заједнице који у заглушујућој тишини посматрају када Приштина прстом не мрдне да испуни Бриселски споразум више од пет година, када крши споразуме о посетама званичника, хапси и терорише нашег шефа тима за преговоре, врши огромне притиске на Српску листу које ти људи стоички подносе због дијалога и компромиса, због одрживог мира на Косову и Метохији, а сада истим терором који су учинили над Марком Ђурићем прети и председнику Србије.

„Александар Вучић је човек који је учинио више за изградњу добрих односа између Срба и Албанаца него иједан политичар са било које стране, свакако у последњих сто година – од позива Едију Рами да посети Србију, који је први премијер Албаније који је посетио Србију након 68 година, преко пословног форума у Нишу када смо отворили пут привредној сарадњи, до покретања унутрашњег дијалога у Србији о могућности компромиса око Косова и Метохије”, објаснио је он.

Брнабић је упозорила да је познато да стрпљење, нажалост, није једна од одлика нашег народа, али да наш председник очигледно има и огромно и безгранично стрпљење, само и искључиво због мира, стабилности и просперитета свих грађана свих националности на овим просторима.

(Танјуг/Политика, 7. 9. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Мисли ти компрадорко о стрпљењу народа. Ти као позиваш своје послодавце на стрпљење. Ти као браниш лик и дело велоког вође. Разишљај бре у коју ћеш мишју рупу да се склонош сутра и како ћеш да се одрекнеш свега што данас причаш. Размисли о томе да ли ће они који те сад поставише ту сутра уопште да се баве тобом о твојим спасењем. Да ли ћеш им требати? Тоалет папир се само једном употребљава и после нико не размишља о њему.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading