Трибина о Косову и Метохији: СПЦ ће се супротставити

Учесници трибине сматрају да су „власт и СНС“ на „корак до издаје“ Косова

Извор: Снимак екрана/Н1

Грађани ће се, уз Српску православну цркву, супротставити одлуци власти и СНС о Косову, оценили су учесници трибине у општини Стари град.

Професор Филозофског факултета у Београду Милош Ковић на трибини у сали београдске општине Стари град оценио је да је први планирани корак корекција граница. „Затим следи признање независности Косова и улазак (Косова) у Уједињене нације“, рекао је Ковић.

Он је казао да треба сачекати и „да се ситуација у свету мења“, и поздравио став СПЦ која се противи подели КиМ, затраживши поштовање Устава Србије и Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

Некадашњи министар за КиМ, професор Факултета политичких наука у Београду Слободан Самарџић је изјавио да се од 2008. па од 2012. године КиМ предају „парче по парче“, а да је све убрзано пре пет година потписивањем Бриселског споразума.

Он је оценио да се власт „превише не плаши опозиције“, али да је плаши став СПЦ поводом косовског питања.

Бивши председник општине Штрпце Звонко Михајловић рекао је да се Србима на КиМ „прети да морају да дођу на Вучићев митинг 9. септембра“ и да се „страх увукао у људе на тим просторима“.

Професор Филозофског факултета Слободан Антонић подсетио је да је Вучић положио председничку заклетву на Мирослављевом јеванђељу и навео да је Вучић ту заклетву „погазио“.

„Председник који погази своју заклетву престаје да буде легитимни председник“, казао је Антонић.

Учесници сматрају да су „власт и СНС“ на „корак до издаје“ Косова.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/Н1, 1. 9. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

5 replies

  1. Из најаве позива на трибину од 31/08/2018 године
    „ Биће послата порука да је очигледна намера власти да се иде ка предаји КиМ, и изнеће се већински став народа да су Косово и Метохија неотуђиви део Србије“, навели су организатори.
    ++++
    Сачекао сам да заврше своју трибину и да нас обавесте шта су закључили, а њихов став гласи: „ Учесници сматрају да су „власт и СНС“ на „корак до издаје“ Косова „.
    Баш лепо од организатора.
    И не могу и даље да верујем да једна таква врсна екипа професионалаца мисли да на тај начин може да спречи злочиначке намере управника логора. Да га насмеје то верујем, мада нисам убеђен да им је то био циљ пред пуном салом слушалаца, и питам се да ли је у тој сали био само један-једини ко није знао „да се иде ка предаји КиМ, и да је већински став народа да су Косово и Метохија неотуђиви део Србије “. Па се питам шта је уопште био циљ ове трибине ? констатовати шта се ради, докле је управник логора стигао у својим активностима ? Очекивао сам од учесника да понуде и конкретне предлоге, како га спречити у растурању наше миле отаџбине.
    Очекивао сам то од оних за које још увек мислим да су остатак оне бивше родољубиве србске елите.

    Обичан сам грађанин, при крају седме деценије живота тако рећи једном ногом у гробу али верујем и јавно исповедам :

    Прво, да ослобођење и слободу нашем јадном србском народу неће донети ни једна политичка странка, ни један страначки или не страначки покрет, ни једна личност, ни један човек појединац.

    Друго, једина сила која доноси такве суштинске-тектонске промене је верни, обесправљени, понижени и Богом благословени народ. Они, голи, боси, гладни, очајни мање због себе, више због оне своје јадне дечице коју сваки дан гледају и у чијим испраним очима од суза свакога дана виде оно исто питање: „ тата-мама, има ли нешто данас да једем „ ?. они истерани из давно затворених и опљачканих фабрика, који свакога дана гледају и слушају како им се убијају комшије, колеге који више нису могли да подносе срамоту коју им је наметнуо овај злочиначки режим, они који кришом гледају своје комшије у касним сатима како са својом јадном дечицом преврћу контејнере у нади да ће преживети наредни дан, и питају се када ће и они да им се придруже.

    Треће, тај исти јадни народ али и највећа и једина сила која преко ноћи може да почисти овај злочиначки режим, видимо свакодневно да је у једном бунилу, анестезиран злочиначком пропагандом управника нашег логора на свим његовим медијима и нема начина да сазна ни од кога, ко и како може да их покрене, да једном коначно виде светло које се назире на крају тунела.

    ЈЕДИНИ НАЧИН, који ја видим у овом логору, а Ви ми кажите постоји ли још неки и бољи, да грађани наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине, виде и чују на прави начин и у правом светлу, на тв са националном фреквенцијом управника логора и његове сараднике из филма који су маја 2008 године снимили часни људи Војно безбедносне агенције.

    http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

    Да виде оне, који им уништавају животе како примају новац и задатке од крволочних убица србских грађана, да их виде у правом светлу као криминалце, продане душе, најгори антрополошки шљам на овом простору и да им прва мисао после гледања тог филма, онда када попију шећер и воду да се мало смире и престану да се тресу буде, како ће да им плате за све, да их почисте са животне сцене, да им се народским језиком напију к…

    У свим задњих десет година доступним медијима, једино сам у магазину Таблоид успео да видим такав позив за ослобођење наше миле отаџбине,

    После, када сам на порталу https://facebookreporter.org/2018/07/20/marko-jaksic-u-lice-vucicu/ видео први пут, као и сви грађани Србије на који начин господин Др. Марко Јакшић, један од учесника трибине, 12/05/2013 године од 4,28 минута говори о отвореној издаји и примљеном новцу са задацима директно у лице на три метра од њега управнику логора, схватио сам да је то ЧИЊЕНИЦА-ГОЛА ИСТИНА. Да је лаж, одмах је могао као сваки частан човек да устане, и да дрекне: „ Доста лажове један, срам те било, видећемо се ми на суду због твојих лажи „ а он шта је урадио ? сво време се смешка играјући се оловком, а у себи размишља: „ што ме она џукела Тома не послуша, када сам му предлагао да “ склонимо “ оне људе Светка Ковача што су нас снимили „ ?

    Знам да је страх за голи живот једна чињеница, упркос томе молио сам, прво главног уредника магазина Таблоид г-дина Милована Бркића после његовог поста https://facebookreporter.org/2018/07/05/autoritet-milovan-brkic-vucic-je-jedan-obican-upisani-diktator-u-pelenama/ да покуша да нађе начина да грађани Србије виде филм који има његова редакција а који због разлога безбедности верујем чувају ван земље на специјализованим сајтовима.
    Преко истог тог портала молио новинаре из КМ новина и чланове НП „ Отаџбина „ https://facebookreporter.org/2018/08/03/ostatak-dobrog-dela/ и ништа, после тога на истом порталу, на пост заменика главног уредника г-дина Предрага Поповића и њега са истом молбом, да би био сигуран да ће га и видети послао на његов лични блог https://predragpopovic.wordpress.com/2018/08/20/nikola-petrovic-ugasio-magazin-tabloid/, и после свега шта се дешава ? ништа !

    А очекивао сам најмање, када се обично држи састанак у редакцији, да ће да се јави бар један од сарадника ( можда заменик ) и каже: „ Браћо и сестре, од једне будале сам добио писмо са тим и тим садржајем. Шта мислите о томе ? „ Mожда ће главни уредник, да каже: „ Пусти ту будалу, може тај да пискара колико хоће „ а можда ће дописник са КМ новина да каже: „ И мене та будала помиње шта мислите да ипак издамо неко саопштење ?
    Ништа од свега тога се не дешава.
    А да је среће, да је на том састанку устао један од сарадника и рекао: „ Момци само полако, очигледно је из писања те будале да он зна да ми имамо онај снимак који чувамо као осигурање за своје животе. И није то тајна нека велика, знају то многи, некима смо сећате се и нудили снимак да га прикажу али нису имали петљу, а знају то и они на које се односи зато смо још увек живи и здрави.

    Али, једно знам, коначан тренутак када ће управник логора преко оних који ће у парламенту да дигну руку за његов предлог је веома близу, а само будале не знају да онај референдум који он најављује знајући како га он и са ким организује да је већ успео и када се за веома кратко време пробудимо видећемо да је он за свог оца https://www.vaseljenska.com/vesti/pravi-bioloski-otac-aleksandra-vucica-je-siptarski-novinar-fahri-musliu/ и за свој шиптарски народ завршио цео посао.

    И шта мислите, када се сутра опет јави тај или нека друга будала и напише пост да су запослени у Таблоиду годинама знали са каквим су антрополошким шљамом грађани Србије имали посла ?
    Али су ћутали.
    А могли су, да спрече издају.
    Да су хтели “.

    А он ће сутра рећи: “ Боли ме стојко, што су грађани и њихови народни представници тражили у парламенту и на референдуму то су и добили, сада могу да кукају и себе да криве.
    Шта је ? више вам са Косова не свиће зора, а ?
    Не арлаучете, не дамо те земљо Немањића, Обилића и осталих тра-ла-ла ………
    Кукајте сад, не дамо те васкрсло Косово, најсветије поље србиново ……….опет тра-ла-ла …… „

    Браћо и сестре, нико више од мене не жели да све ово што сам написао буде само једно глупо упозорење једне маторе будалетине за које нема ваљаног разлога.
    Ако сам било кога од вас узнемирио, праштајте !
    Али, ипак !
    Познато ми је, да је од свих шест говорника на трибини њих четворо упознато са свим чињеницама које сам изнео.
    А ћуте и они !
    До када ?

    Са вером у васкрслог Господа, до ослобођења.

  2. Поштовани господине Грешни, ја додуше имам нешто мање година од вас..нешто мање, не много, те ме зато нагоните да ваш коментар ни не прочитам до краја- јер на почетку сте већ изнели , материјалну неистину. Да ли намерно, или вам је “већ свега” доста не знам. Но ПОРУКА са ове трибине НИЈЕ -„ Учесници сматрају да су „власт и СНС“ на „корак до издаје“ Косова и уз то, „.Баш лепо рекосте, како рекосте, поспрдно. Ако вам се журило па не одгледасте до краја, чему журба са коментаром? Саветујем вам да погледате још једном, пажљиво, а ако немате времена, бар крај и г.Ковића, који је и послао најјаснију ПОРУКУ!

    Уздравље,

  3. @ sima

    Поштовани,
    За разлику од Вас, ја сам прочитао цео Ваш коментар.
    Текст који сте узели за почетак ( и крај ) преписке као „ материјалну неистину „ нисам ја измислио. Стоји на почетку и на крају целог прилога, Наслов и опрема: Стање ствари.

    Ја сам само напоменуо, да сам очекивао од учесника трибине да понуде и конкретне предлоге, КАКО управника логора спречити у растурању наше миле отаџбине.
    И то нисам чуо, ни од једног од њих.

    Прихватио сам Ваш савет, одвојио време и погледао још једном, пажљиво.

    Чуо сам господина Самарџића и његову наду да народ неће ухватити паника, док не крене акција са Црквом која ће бити носилац акција.
    Као и господина Михајловића, да је неко добио задатак да изда КиМ и свеж податак где онај антрополошки шљам који зову српска листа чува паре које су зарадили од оних који су убијали наш народ.
    Чуо сам и због чега садашњи председник није легитиман и савет господина Антонића како треба имати контакт са онима који су изашли из септичке јаме.
    Допало ми се питање господина Ћорца са којим питањем треба сви ми који не пристајемо на издају наше отаџбине да се будимо сваки дан.
    Др Јакшић нас је опет потсетио ко је највећи непријатељ и лобиста, најавио почетак борбе на враћању КиМ само нам није рекао на кога рачуна у тој борби.
    И на крају поштовани simo господим Ковић нам је представио најновије статистичке податке, подсетио нас да ћемо ми ићи до краја, да свако ради свој посао, да знамо да долази наше време и да време ради за нас. Подсетио нас је да смо ми срби стари, древни народ. Хвала му на томе.
    Признао је, да ово ( мисли вероватно на начин борбе против издаје ) није довољно а да ће нас о корацима који ће они предузети на време обавестити.

    Па сада господине simo будите љубазни па ме молим Вас просветлите и кажите ми, видите ли у излагању њих шесторо у трајању од једног сата одговор на моје питање: КАКО управника логора спречити у растурању наше миле отаџбине ?
    Када сте ми одговорили видим да сте акценат ставили на одговор господина Ковића и на његову ПОРУКУ.
    Па да сачекамо да нас обавесте о корацима које ће они предузети.
    Већ нам је рекао, да време ради за нас !

    Само да се за то време ми не пробудимо у остатку Србије као што рече господин Александар Ћорац.

    Љубазан поздрав !

  4. Лепо да господине Грешни, да сте и одслушали..па нам препричали! Лепо. Ваш први коментар је “како Грешник мисли да треба” са све психопатом Бркићем…а други је тја…можда некога ” ко је једном ногом у гробу”. Извињавам се понављам само ваше речи. Дсакле и оно МАЛО отпора што у Србији постоји ви сте у стању да ниподоштујуте..и подведете под “своје”. Па знате шта господине, Србија је ДАНАС где је због ВАШЕ комуњарске генерације! Да, баш ваше! Ваш Маршал нам је кројио судбину! Где сте онда били?! Сматрам да нисте добронамери. Само толико.

  5. @ sima

    Поштовани,

    Поновићу Вам још једном, САМО да сам очекивао од учесника трибине да понуде и конкретне предлоге, КАКО управника логора спречити у растурању наше миле отаџбине.

    И то нисам чуо, ни од једног од њих.

    Ваш начин „ комуникације „ са особама на чије питање ( и даље ) немате одговор је познат. Када немате аргументе онда нападате личност онога са друге стране. Као стручњак да процењујете Ви већ знате ко је психопата а ко комуњарска генерација, и још себе представљате добронамерним !
    Начин на који етикетирате непознате близак је генерацији коју помињете.

    Искрено ми је жао што Вам не могу помоћи.
    Праштајте !
    Љубазан поздрав !

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading