Драгослав Пакић: Наша премијерка да смени њиховог папу

Лопта је у дворишту Ане Брнабић, која мора сменити хомофобичног министра, али и папу Фрању – ћутолога светског гласа, те затражити да се и надбискупу Вигану смањи пензија за даљих 10 одсто

Ана Брнабић на геј паради 2016. године (Фото: Танјуг/М. Марковић)

Просто је несхватљиво да се у јеку припрема за јесењу београдску јавну уличну промоцију ЛГБТ представе уз свестрану подршку културних прегалаца Друге Србије, бораца за другачији став, – као што је онај став Микија и Паје у Српском Културном центру у Паризу – противника свих врста забрана, поготову гостовања књижевника, под условом да се не зову Прилепин или Матија Бећковић, и баш у тако осетљивом тренутку, на светској јавној сцени се појављује један обичан амерички надбискуп, бивши папски нунције несрећног имена, Карло Марија Вигано, да затражи оставку папе Фрање због тога што је дуги низ година прећуткивао и склањао под тепих појаву педерастије мађу часним оцима католичке, универзалне цркве.

Међу црквеним хомосексуалцима видно место је заузимао кардинал Теодор МекКерик чије је понашање, бар према Вигану, заиста било кардинално.

Прећуткивано је и „девијантско крило“ у језуитском реду, што заиста није било у реду.

МекКерик, МекКејн и други мекови, које је карактерисала заједничка особина –„мек“, имали су однос према Србима и Русима који је увек био – тврд.

Најгоре је што се у саопштењу надбискупа Вигана наглашава да у многим земљама позивање на одговорност за овакве појаве није само нормалан поступак, него се то карактерише као кривично дело.

Чуј ти њега, кривично дело!

Зашто Повереник за заштиту равноправности не тражи јавно извињење надбискупа Вигана? Зашто се дозвољава појединцима да овакве ствари називају грехом, а учеснике у операцијама те врсте карактеришу као сатанисте?

Да ли то значи да ће ЛГБТ популација уз своју скраћеницу убудуће морати да дода и једно „С“?

Хоће ли ГЛИЦ (Геј Лезбејски Инфо Центар), поред захтева за извињење министра Ненада Поповића због противљења да српска деца имају две тате и две маме (кад су у питању овакве тате у питању није грешка у роду) и накарадног мишљења о оваквим и сличним појавама, тражити да се и он сакрије под тепих како даље не би нарушавао расположење Повереника за заштиту равноправности и да, као папа Фрања, поднесе оставку јер много прича што је исто као кад, о овим стварима, папа ћути?

У сваком случају, лопта је у дворишту Ане Брнабић, која мора сменити хомофобичног министра, али и папу Фрању – ћутолога светског гласа, те затражити да се и надбискупу Вигану смањи пензија за даљих 10%. Свако друго решење које би предложила српска Премијерка, по мишљењу ГЛИЦ-а, значило би да је она само фикус иако се представља као кактус, а у ствари је само хокус-покус који, од ЛГБТ популације штити Вучићева леђа.

И нешто мало ниже од леђа.

И да се, на крају крајева, државна химна, у којој се обраћамо Богу за правду, замени стиховима који више верују Поверенику за заштиту равноправности или бар нова верзија старе химне која би подразумевала извесне словне поправке и гласила би „Геј Словени“.



Categories: Сатиристика

Tags: , , ,

Оставите коментар