Лондон: Нема разграничења; Вучић: Нећемо прихватити понижавајуће решење

„Србија никад неће прихватити решење, које би било понижавајуће за нашу државу и наш народ“

Извор: Нови стандард

И званични Лондон се укључио у јавну дебату о преговорима Београда и Приштине. Велика Британија саопштава да је против промена граница на Балкану и да би Србија и Косово требало да реше проблем узајамним признањем.

Портпарол британског Министарства спољних послова изјавио је да је „нормализација односа Србије и Косова кључна за безбедност, стабилност и напредак ове земље и ширег региона“, преноси „Политико“.

„Ова Влада верује да би то требало да буде основа признавања независних суверених држава у оквиру њихових тренутних граница“, рекао је портпарол британског Министарства спољних послова.

Вучић пренео Кифу: Србија не прихвата да буде понижена

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија никада неће прихватити решење питања Косова, које би било понижавајуће за нашу земљу и наш народ.

Вучић је то истакао у разговору са амбасадором Уједињеног Краљевства у Београду Денисом Кифом о стању дијалога Београда и Приштине.

Саговорници су разговарали и о билатералним односима, ситуацији у региону и о резултатима Самита о Западном Балкану, одржаном у Лондону.

Председник Вучић је, како је саопштила прес-служба председника, истакао потребу постизања трајног и праведног решења за Косово и Метохију, али које не би било супротстављено државним и националним интересима Србије.

„Србија никад неће прихватити решење, које би било понижавајуће за нашу државу и наш народ“, истакао је председник Вучић.

Председник Србије је у разговору са амбасадором Кифом изразио интерес Србије за јачање политичког дијалога са Уједињеним Краљевством, као и за развој економске сарадње и повећање броја и обима њихових инвестиција.

Вучић је захвалио Влади Уједињеног Краљевства на посвећености Берлинском процесу, који је од великог значаја за мир и стабилност у региону Западног Балкана.

Амбасадор Киф је истакао да је Самит у Лондону показао да његова земља жели да има позитивну улогу у региону и његовој европској будућности, као и да дели циљеве о постизању трајне стабилности на Западном Балкану.

Додао је да Влада Уједињеног Краљевства, кроз пројекте попут дигиталне трансформације и јачања е-Управе, финансиране у оквиру Фонда за добру управу, наставља подршку процесу реформи у Србији.

Извор Спутњик, 31. август 2018.

Опрема: Стање ствари

(Нови стандард, 31. 8. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Велика Британија, нема разграничења.
    ++++
    Савршено јасно.
    У складу са њиховом злочиначком политиком према србском народу, и два пута датим упутствима маја 2008 године.

    http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

    За потпуно уништавање наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине.

    И зато њихов амбасадор једног од извршилаца са правом може да пита: „ Шта је проблем ? има ли нешто да није јасно ? Примио си аванс и задатке, добио сву нашу подршку у едукацији, Тони ти је све лепо објаснио и помогао ти да постанеш наш најбољи ученик.
    Сада заврши свој посао до краја !
    Иначе ?

  2. Ја, on неће прихватити понижење? Па шта ли смо досад трпили, ако не понижења? Шта је тачно за њега понижење?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading