Србољуб Живановић: Вељко Ђурић Мишина покушава да умањи број жртава хрватског геноцида

Међународна комисија за истину о Јасеновцу сматра да Музеј геноцида над Србима у Београду и директор те установе г. Вељко Ђурић-Мишина не раде свој посао, па према томе нема никакве сврхе да та установа и тај директор уопште постоје

Сусрет Србољуба Живановића и Вељка Ђурића Мишине у Музеју жртава геноцида, 11. мај 2016.

Међународна комисија за истину о Јасеновцу са похвалом прихвата тврдњу господина Басташића, да директор Музеја геноцида над Србима из Београда, г. Вељко Ђурић-Мишина, као и установа којом руководи ништа не раде ништа на расветљавању хрватског геноцида против Срба, Јевреја и Рома.

Г. Вељко Ђурић-Мишина и Музеј геноцида над Србима покушавају на сваки начин да умање број жртава хрватског геноцида у Другом светском рату.

Изгледа да својим радом покушавају да пруже „доказе“ хрватским националистима у садашњој Републици Хрватској.

Напомињемо да су хрватски логори за истребљење Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу и у Доњој Градини на Босанској страни реке Саве успостављени пошто су италијанске окупационе власти, згрожене злочинима Хрвата, протерали Хрвате. Тако су затворена места убијања Срба, Јевреја и Рома на полуострву Пагу, у Јадовном и вртачама на Велебиту.

Хрвати су после тога успоставили логоре за истребљење Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу.

Италијани су се уверили, а то су и у својим извештајима вишим командама своје војске навели, да су Хрвати поред одраслих убијали чак и малу децу, да би се после уселили у куће оних које су побили. Продавали су месо српске деце са натписом „Српско месо – 1 дин/кг.“

Међународна комисија за истину о Јасеновцу састављена од стручњака са свих пет континената, а под председнишвом америчког професора др Бернарда Клајна из Њујорка, утврдила је да су Хрвати, заједно са муслиманским кољачима, убили у Јасеновачким логорима преко 700 000 Срба, 23 000 Јевреја и 80 000 Рома, међу којима је било 110 000 деце испод 14 година старости.

То сада покушава да умањи г. Вељко Ђурић-Мишина.

Он се окомио на др Ђуру Затезала који је објавио своју двотомну, добро документовану књигу о страдању Срба у Јадовном итд.

Међународна комисија за истину о Јасеновцу сматра да Музеј геноцида над Србима у Београду и директор те установе г. Вељко Ђурић-Мишина не раде свој посао, па према томе нема никакве сврхе да та установа и тај директор уопште постоје.

Академик професор др Србољуб Живановић,
Председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу,
Лондон, Велика Британија

Наслов и опрема: Стање ствари

(Борба за веру, 1. 9. 2018)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

7 replies

  1. Свака част што преносите овакве ствари. Браво за Стање ствари!

  2. У следећем интернет обраћању самом себи, Вељко Ђурић изјављује:

    Примедбе С. Живановића су ирелевантне! Па неће ваљда МЕНЕ да учи тамо неки престарели антрополог, а још живи у Лондону, а не као ЈА у Београду. Он чак није ни заменик дирекора а ЈА сам дирек-тор…

    С обзиром на позадину теме ниједна шала није умесна, али је ова уперена против грубе пројаве снобистичког и сујетног презира ВЂМ према сваком ко се усуди да му заступа аргумент противан њему.

    После јавне тврдње да “…Вељко Ђурић-Мишина и Музеј геноцида над Србима покушавају на сваки начин да умање број жртава хрватског геноцида у Другом светском рату…”, од стране онога који је изнео вишедеценијску, огромну борбу на својим леђима за истину о страдању народ, о чијим квалификацијама и истинољубивости не треба трошити речи, оставка ВЂ-а на место директора би била частан чин.

  3. Чудно је и жалосно да један Србин (Србољуб) напада и оптужује другог Србина (Вељка) на овако прљав начин. БЕЗ ИКАКВОГ ДОКАЗА. БЕЗ ИЈЕДНЕ ЧИЊЕНИЦЕ. Примери :

    Србољуб отужује Вељка да ништа не ради на расветљавању геноцида против Срба. БЕЗ ДОКАЗА !

    Србољуб оптужује Вељка да покушава на сваки начин да умање број жртава геноцида. БЕЗ ДОКАЗА !

    Србољуб тврди да су Хрвати продавали месо српске деце са натписом „Српско месо – 1 дин/кг.“ БЕЗ ДОКАЗА !

    Србољуб тврди да су Хрвати убили у Јасеновачким логорима преко 700 000 Срба. БЕЗ ДОКАЗА !

    Што је најгнусније, Србољуб ни једном не помиње УСТАШЕ већ ХРВАТЕ, и на тај начин окривљује цео хрватски народ. А сви знамо колико је партизана из Далмације погинуло 1943 год на Сутјесци и Неретви. Или у окт 1944 приликом ослобађања Београда.

  4. ******* @Деда Ђоле није одолио да проспе свој отров.

  5. Мени фб уклони објаву, као шири мржњу, тако нешто.

  6. На сваком порталу постоји зналац који појма нема да је незналац.
    Овде је то Деда Ђоле, сјан тип, море типчина бре, виспрен до бола.
    Хвала Г. Лазићу што га држи овде, види се да има смисла за хумор 🙂

  7. Мишина, баш као и хрватски ревизионисти и апологете усташтва, инсистира на вештачком прављењу разлике између оних који су страдали с ове и оне стране бодљикаве жице, као да је важно да ли је неко убијен унутар самог логора, на путу ка њему, или је жив спаљен у својој цркви стотинама километар од Јасеновца. Сви Срби, Јевреји и Роми који су убијени на простору НДХ једнако су жртве хрватског геноцида, без обзира на то да ли су страдали у неком од логора, или кућном прагу. Зато престаните с овим неумесним лицитирањем броја жртава овок или оног логора, већ се усредите на геноцид у целини. А број жртава тог геноцида свакако се борји стотинама – никако десетинама – хиљда.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading