Ненад Поповић: Нећу се извинити ЛГБТ заједници, не кршим законе

У тренутку када се као држава боримо на све начине да подржимо рађање, из Хрватске нам увозе геј сликовнице

Ненад Поповић (Извор: N1)

Министар задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић саопштио је да не жели да прихвати препоруку поверенице за равноправност и извини се ЛГБТ заједници, јер сматра да није прекршио закон нити икога увредио.

„Поручујем да ћу остати одлучно при својим уверењима, које са мном дели највећи број грађана Србије и да ћу се доследно залагати да никада у Србији не дозволимо да ‘Роко има две маме, а Ана двојицу тата’“, навео је Поповић.

Поповић се у саопштењу запитао о намерама поверенице, која је препоруку донела како је навео после „четири месеца спавања“ пред одржавање Параде поноса у Београду 16. септембра.

„Наравно да ова препорука није случајно донета у овом тренутку, а посебно ако се узме у обзир да је један од главних захтева организатора овогодишње геј параде – легализација истополних бракова у Србији“, навео је Поповић.

Министар је на свом Твитер налогу, поводом вести „Роко има две маме, Ана двојицу тата: Прва геј сликовница осваја регион, у плану на српском“, написао: „У тренутку када се као држава боримо на све начине да подржимо рађање, из Хрватске нам увозе геј сликовнице! То под хитно треба зауставити! Морамо да станемо на пут онима који желе да нас убеде да је у реду да Роко има две маме, а Ана двојицу тата“.

У мишљењу које је Повереница за заштиту равноправности донела по притужби ЛГБТ организација оцењено је да је Поповић дискриминисао ЛГБТ популацију и наложено му је да у року од 15 дана од пријема мишљења објави писмо извињења ЛГБТ популацији, да се убудуће суздржи од давања изјава, ширења идеја и ставова којима се омаловажавају припадници ЛГБТ популације и подржавају предрасуде према маргинализованим друштвеним групама.

Наслов и опрема: Стање ствари

(N1, 26. 8. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. LeGeBiTi još nisu oformljeni, za sada predlažem ELeGeBiTi gde bi E bilo Egzibicionisti pa zatim PELeGeBiTi gde bi P bilo Pedofili , pa SPELeGeBiTi gde bi S bilo Sodomofili, onda SPELeGeBiTiNi gde bi N bilo Nekrofili, možete da širite kako vam volja, suština ostaje ista, bolest i nastranost! Nastrani svih profila ujedinite se u pokret SPELeGeBiTiNa!

  2. Нела се они извине свима нама што парадирају својим усмерењем на „позадину“. Ми који нисмо за „позадину“ никога не малтретирамо сталним захтевима за „парадама поноса“.

Оставите коментар