Милорад Додик: Косово било изгубљено за Србију пре доласка Вучића на власт

Пре доласка Вучића на власт Косово је било изгубљено за Србију и нико га није отварао. Вучић је вратио снажно ово питање како би заштитио Србе на Косову, али и како би заштитио Србију као државу, истакао је Додик

Милорад Додик (Фото: Димитрије Гол/Танјуг)

БЕОГРАД – Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да Александар Вучић носи огроман терет своје поштене намере да косовско питање постави као најважније државно питање Србије.

„Пре доласка Вучића на власт Косово је било изгубљено за Србију и нико га није отварао и било је питање времена затварање приче на штету Србије и српског народа. Вучић је вратио снажно ово питање како би заштитио Србе на Косову, али и како би заштитио Србију као државу“, истакао је Додик у интервјуу за Новости и додао да се Вучић данас бори за српске интересе и за српски народ као што се амерички председник бори за свој народ и државу.

Додик напомиње да има оних који су имали прилику и повољније околности да ставе то питање на дневни ред, а одједном постају главни опоменути борбе за Косово.

„Вучић води једну тешку борбу и уместо да се сви окупимо око њега и покажемо јединство имамо оне који говоре да „он није тај“. Увек када су Срби јединствени онда су најјачи. На питању Косова морамо показати јединство свих Срба“, поручује Додик.

Он сматра да Србија има јаку државу и руководство и каже да свим срцем подржава борбу за очување Косова.

Када је у питању његова жеља да Србија и РС буду једна држава, Додик каже да се не може поделити један народ који има тако јаку синергију.

„Већ један век се овде говори о босанским, хрватски, црногорским Србима. Увек се избегава да се каже да смо ми само – Срби“, указује Додик и додаје да ако је некадашња унутрашња линија Југославије постала граница, не види зашто то не би постала и ова у Босни.

Каже и да је поносан што ће министар спољних послова Русије Сергеј Лавров доћи 17. септембра у Бањалуку на постављање камена темељца за изградњу Руско-српског центра.

На питање да ли ће председник Русије Владимир Путин доћи на отварање центра, Додик каже да је у последња два наврата када је разговарао са њим поменуо му је ту идеју.

„Мислим да би то био озбиљан разлог за његов долазак у Бањалуку и РС. Ако мене питате да ли мислим да ће Путин доћи на отварање центра, мислим да хоће“, рекао је Додик.

Додик је закључио да и он и председник Вучић трпе велике притиске Запада и оних који би да наметну многа решења штетна по Српску и Србију, али да се константно боре да заштите српске националне интересе.

(Танјуг/РТВ, 26. 8. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

5 replies

  1. Да ми је неко рекао да ће Правда за Давида оволико да уботује Додика не бих му веровао.

  2. Још увек ми није јасно због чега Додик има потребу да се јавно изјашњава о Косову и Метохији, када то није у његовој надлежности, а о моралној компоненти да не говоримо !? Сваки Србин на планети зна да је Република Српска на климавим ногама, и уместо да се потпуно посвети јачању своје државе, реафирмацији отетих прерогатива државности од стране Високих представника за БиХ и зближавању РС са Матицом, он упорно заступа Вучићеву пропалу мантру о КиМ.
    Ма не можете, бре, ви ******** да крчмите моју дедовину ! Нису ваши преци ослобађали Косово 1912-е, нити су га ваши рођаци бранили 1999-е г., градили термоелектране и руднике, акумулациона језера и инфраструктуру, школе и болнице, него моји. Ја не дам Косово, ******, јер је оно моје ! ********* ********* ******** ******** ******* ************! ****** ********** ********** *********!

  3. Укратко: изјашњава се у нади да ће Вучић да га походи негде крајем септембра и да каже коју лепу реч, можда и да неки динар, ко зна. Избори су у октобру а изгледа да су му напаковали грдне протесте. Сад мора да се чупа.

  4. Klincorba: slozenica od l i c n i h
    imenica Klin i Corba. Narod je
    (s)kuvao da bi k u s a o.
    Kusanje: mutirani oblik glagolske imenice j e s t i.

  5. Ispravka: “… glagolske imenice JEDENJE” (ne: “jesti”)

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading