Повереница: Министар Ненад Поповић да се извини ЛГБТ заједници

Геј лезбејски инфо центар поздравио је мишљење и препоруке поверенице и захтева оштрије казне за оне који се оглушују о њена мишљења и препоруке

Бранкица Јанковић (Извор: N1)

У мишљењу које је Повереница за заштиту равноправности донела по притужби ЛГБТ организација, наводи се да је министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић прекршио Закон о забрани дискриминације и дискриминисао ЛГБТ популацију, саопштио је Геј лезбејски инфо центар.

Министар Поповић је на свом Твитер налогу, поводом вести „Роко има две маме, Ана двојицу тата: Прва геј сликовница осваја регион, у плану на српском“, написао да „У тренутку када се као држава боримо на све начине да подржимо рађање, из Хрватске нам увозе геј сликовнице. То под хитно треба зауставити! Морамо да станемо на пут онима који желе да нас убеде да је у реду да РОКО ИМА ДВЕ МАМЕ, А АНА ДВОЈИЦУ ТАТА“.

Како је наведено у саопштењу, повереница је дала препоруку да министар објави писано извињење припадницима ЛГБТ популације у року од 15 дана од дана пријема овог мишљења с препоруком, те да се убудуће суздржи од давања изјава, ширења идеја и ставова којима се омаловажавају припадници ЛГБТ популације и подржавају предрасуде према маргинализованим друштвеним групама.

Геј лезбејски инфо центар поздравио је мишљење и препоруке поверенице и захтева оштрије казне за оне који се оглушују о њена мишљења и препоруке.

Геј лезбејски инфо центар притужбу повереници против Поповића упутио је почетком маја.

Опрема: Стање ствари

(N1, 24. 8. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. Министар Поповић је рекао оно што већина нормалних људи мисли и НИКОГА НИЈЕ увредио!
    НЕ МОЖЕ мањина да диктира већини, тако да је ресор госпође Јанковић сувишан. На то указују и закони математике и физике – мало и много нису исто, па ни не могу равноправно да се третирају.

    Откако властодршци гурају ову јадну Србију у ЕУтаназичну творевину, свакакве глупости и ненормалности су нам наметнуте, а да се о њима НИСМО ни изјаснили!

    Сви кукају на комунизам и социјализам, али такве глупости нису могле да прођу, и паметније би било да се угледамо на Русију, где здрав разум још увек влада!

    А шаренгаће неће учити моју децу КО ЧИНИ ПОРОДИЦУ!!!
    Две тате и две маме сигурно НЕ!

  2. Šta bre hoćete, mi normalni ne smemo da imamo mišljenje koje je većinsko?

  3. Који закон?
    Закон о гушењу слободног схватања и мишљења?
    Закон који нас тера да ћутимо пред очигледном педерском најездом и покушајем педеризације наше деце?
    Не плаћају ову веселницу само педери већ сви људи у овој Србији.
    Шта је са нашим правима?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading