Александар Вучић: Далеко смо од тога да нам неко нуди север Косова – далеко смо од било чега 

Мој став је реалан, озбиљан и одговоран, а ми немамо проблем са СПЦ, већ са појединим људима, казао је Вучић

Александар Вучић (Архивска фотографија: Бета)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија далеко од решења за Косово и да је далеко од тога да јој неко нуди север Косова.

„Далеко смо ми од тога… Далеко смо ми од било чега”, рекао је Вучић новинарима у Зрењанину.

Он је рекао да до скоро Србија није могла да разговара ни о једном решењу, јер је Приштина то гледала као „готову ствар”.

„Добићемо више него што смо имали јуче и у правима за наш народ и у нашим ресурсима. Ако ће неко да каже да ће да обезбеди више за 50 година, то су то неозбиљни људи”, рекао је Вучић.

Упитан о ставу Српске православне цркве (СПЦ) о Косову и Метохији, Вучић је казао да је свима, укључујући и патријарха Иринеја, рекао шта мисли, какво је стање на КиМ и шта може да се уради.

„Мој став је реалан, озбиљан и одговоран, а ми немамо проблем са СПЦ, већ са појединим људима”, казао је он.

Вучић је поновио да ће он дати свој предлог за решавање питања Косова, али да ће коначну реч имати грађани који ће се о томе изјашњавати на референдуму.  (Бета)

Посета Космету 9. септембра

ЗРЕЊАНИН – Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће, приликом посете Србима на Косову и Метохији, одржати важан говор, како истиче, један од најважнијих у његовом животу, а да је његов мотив шта ће бити резултат у будућности, а не колико аплауза ће у том тренутку добити.

Најавио је да ће на Косово ући већ 8. септембра после подне, и да ће тамо провести 24 сата.

„Постоји много предлога о томе шта ћемо обићи. Имам позиве и хтео бих да обиђем милион места, али то није могуће. Посебну пажњу дали смо централном обраћању, а одлучиће се где ћу га држати, у Косовској Митровици или у Зубином Потоку”, објаснио је он у изјави новинарима у Зрењанину.

Нагласио је да ће водити рачуна о свакој изговореној речи, јер ће се по свакој речи мерити будућност наше земље за пет и 100 година.

„Као и пре пар година када сам говорио о потреби реформи, то ће бити важно, а виде се резултати данас. У веома кратком времену резултате видеће у војсци, полицији, образовању и здравству”, казао је он.

Што се садржаја говора тиче, то ће, како је подвукао, бити за њега један до најважнијих говора у његовом животу, који је имао и који ће имати.

Подсетио је да су критичари најпре говорили да нешто сам жели да реши, да потпише без грађана, а када је рекао да неће сам, јер се ради о питању наше будућности, које мора на референдум, од њих стижу нове критике.

„Шта год да предложим, главна крилатица противника је ‘биће против’, макар и против своје земље”, објаснио је он.

Рекао је да му је мирна и чиста савест и да је и црквеним великодостојницима рекао шта мисли, какво је право стање на КиМ, шта можемо, а шта не.

„Мој став је реалан, озбиљан и одговоран. Какви ће бити ставови других видећемо”, поручио је он. (Танјуг)

На Европском форуму сусрет и са Тачијем

ЗРЕЊАНИН – Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да путује у Алпбах на Европски форум, на којем ће учествовати и председник привремених власти у Приштини Хашим Тачи, те поручио да очекује да види све те кандидоване теме.

„Идем, већ у петак, у Алпбах. Тамо ће бити председник Аустрије Александер ван дер Белен, европски комесар Јоханес Хан. Мислим да ћемо се видети и са канцеларом Себастијаном Курцом”, казао је Вучић у изјави новинарима у Зрењанину.

Он је додао да ће на Европском форуму бити и Хашим Тачи и албански премијер Еди Рама и указао да ће бити једно десетак панела и сусрета.

„Очекујем да видим све те кандидоване теме”, поручио је Вучић.

У аустријском месту Алпбах одржава се Европски форум, у оквиру којег се организују „Политички разговори”, а у делу посвећеном ширењу ЕУ ће учествовати председник Србије. (Танјуг)

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 8. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. Rece covek koji tek sto je proterao sve institucije Srbije sa istog tog severa.
    Smatra nas maloumnima, i ponasa se kao prema maloumnima, ili nam namerno vredja zdrav razum.

  2. Он к’о млада прве ноћи очекује да види шта ће то да буде. Обраћа нам се к’о пацијентима здравствених установа. Код њега је све увек у најавама испразним причама о резултатима којих нема. Све је по систему уста моја хвалите ме. Свака микросекунда његове владавине је тргедија за Србију.

  3. Непристојно велику количину новца украли су од србског народа ” евроатлантски инвеститори и извођачи радова ” да би у болесној вучићевој глави бар један неуро – коридор проходан био – џаба ! Сваки потпорни аксонско – дендритски зид у свакој синапси – клисури урушава се и пуца, ацетил – холин цури и ето нам непрестане конференције за медије умоболника чији је ЦНС фонтана на Славији, душевног болесника чији вегетативни нервни систем прелива и цури…Тек је неуро – коридор за говор и фацијалну мимику, са разлогом, као казна Србљу, у функцији, у функцији мржње и порицања, али и он се гаси и вене – дијаболичност узима своје…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading