Српска листа: Сава Јањић престао да буде духовник

Јањићеви напади на државу су позив на анархију, а од тога корист може имати само Приштина, са којом је он очигледно у веома блиским интересним везама, истичу из Српске листе

Извор: НСПМ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Српска листа саопштила је данас да је отац Сава Јањића, игуман манастира Дечани, изјавама против своје државе и настојања да се проблеми на КиМ реше компромисом и дијалогом, престао да буде духовник и постао учесник политичког живота.

Сада, поручују из Српске листе, Драгутин (Сава) Јањић, јадикује и негодује због тога што се ико усуђује да критикује и оповргава његове политичке ставове.

„Он се лукаво крије иза монашке ризе, рачунајући да му је она пред јавношћу најсигурнији заклон од сваког другачијег мишљења и потврда да он тобоже не иступа у своје име и за свој интерес, већ да је проносилац некакве више истине која не подлеже критици“, наводи се у саопштењу Српске листе достављеном медијима.

Из Српске листе поручују да права Јањићева функција и улога није, међутим, да у јавности популаризује ставове Српске православне цркве, јер он свакодневно не проповеда теолошке ставове, већ спроводи пакосну освету против сопствене државе, заборављајући да је Србија секуларна демократија у којој политичке представнике бирају грађани на изборима.

„Јањићеви напади на државу су позив на анархију, а од тога корист може имати само Приштина, са којом је он очигледно у веома блиским интересним везама“, истичу из Српске листе.

Потврда ових ставова је, кажу, и чињеница да свесрдну помоћ у кампањи блаћења сопствене државе има од антиклерикалних медија и појединаца, који у њему не препознају свештено лице, већ виде његово право лице, а то је лице човека који из веома ниских побуда негира и значај демократије и значај воље грађана.

Констатују да Јањић и његови савезници из такозване „друге Србије“ позивају на успостављање диктатуре мањине, и то је политичка агенда која их спаја, а не некакве више истине и љубав према Косову и Метохији, јер у Јањићевим политичким савезницима, па ни у њему самом, од те љубави нема ни трага.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Агенције/НСПМ, 22. 8. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

6 replies

  1. Све издајнике, а посебно ове из Српске листе, одлучити од светих тајни… И не само њих него и све чланове њихових породица…

    Ако се не покају: екскомуникација, па нек их сахрањују хоџе и фратри…

    https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5_%D1%82%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%B5

  2. Мржња и охолост не пристају истинском хришћанину и православном вернику.

  3. Вријеме је за анатемисање и јавни отклон СПЦ-а од подмуклих, оцу лажи уподобљених слуга. Овдје разговор не помаже…

  4. Погледајте ове с те листе: да ли иког од њих познајете?

    http://srpskalista.net/lokalni-izbori-2017/?script=lat#mitrovica
    http://srpskalista.net/lokalni-izbori-2017/?script=lat#zubinpotok
    http://srpskalista.net/?script=lat

    То су људи који ЖИВЕ и РАДЕ на Косову и који о косовским приликама знају више од нас који удобно седимо за рачунаром и бацамо клетве на њих!
    С којим правом?
    Замислите како се после тога осећају они и њихове породице?

    Ви, незадовољни, замените се с њима, узмите пушку у руку
    и идите тамо да чувате Косово!

  5. Сава Јањић је такав, да га човек само пожелети може. ***** ***** ***** ***** ****.

    Буде ми жао што Сава Јањић није католички свештеник. Међутим, кад се боље и разложно погледа, он то и јесте.

  6. Шта вам значе овде звездице, испашће да сам неваспитан човек и да псујем, Боже не дај, једног, скоро па свеца.
    Било би нормално да цео први пасус склоните, а не да остављате читатељима да нагађају шта сам рекао и осим тога, помишљају да се недолично изражавам.
    Пошто делите вредности Саве Јањића, ви га отворено подржите, а мени немојте да подмећете ваше звездице…..ја сам о њему на цивилизован начин рекао то што мислим.
    И, поред реченог, саветујем му да се лечи!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading