Ангела Меркел и Душко Марковић: Без промена граница на Балкану

Тај став Меркелова је изнела недавно и након разговора са председавајућим Савета министара БиХ

Црногорски премијер са немачком канцеларком (Фото: Бета/АП)

ПОДГОРИЦА – Црногорска влада објавила је данас на свом званичном Твитер налогу да су се премијер Душко Марковић и немачка канцеларка Ангела Меркел сагласили да нема промена граница на Балкану.

Тај став Меркелова је изнела недавно и након разговора са председавајућим Савета министара БиХ Денисом Звиздићем. (Танјуг)

Прочитајте још

Трамп: Марковић је цмиздрава ку*ка! (Вечерње новости, 15. 8. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. После изјава Душка Марковића очито је да би до каквих територијалних промена неће доћи. Можемо да одахнемо.

  2. Разумљива је жеља Црне Горе и Македоније да уђу у ЕУ. Данас су то нестабилне земље са разним етничким групама, земље којима прети расцеп. Улазак у ЕУ (а можда и под НАТО кишобран) би им гарантовао мир и границе.

    Тачно пре три месеца, 18 маја 2018, Ангела Меркел је посетила Владимира Путина у руском граду СОЧИ. Разговарали су без преводиоца.

    Данас су се они опет срели у Немачкој. У четири ока. Надам се да су поменули и нас. Нама је у интересу да у Европи влада мир, јер само јака и сложна Европа може да сачува мир на континенту. Сваки пут кад су се европске државе сукобљавале (као у оба св рата), ми смо водили братоубилачке ратове.

    Ако се деси да и Србија (после ХР, ЦГ, БиХ и МАК) уђе у ЕУ, онда ће сви Срби, после 25 година, поново живети у истој заједници. Без унутрашњих граница, без царинских препрека, уз пуну запосленост, пристојне плате и владавину права.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading