Часлав Копривица: Вучић не одустаје од издаје, саопштења више нису довољна

Иза прича о подели и разграничењу стоји издаја. Вучић Србији нуди „патрљак Косова” како би оправдао одрицање од великог дела територије Србије, каже проф. Копривица

Часлав Копривица (Извор: Јутјуб)

Седам месеци пошто је Апел за одбрану Косова и Метохије узбуркао духове у српској јавности, где смо у односу на најважније државно питање? Како би званична власт могла да буде спречена да почини крајњи чин велеиздаје, који увелико најављује? Која су све средства дозвољена у тој борби? О томе је у новој „РасПравди“ говорио професор Часлав Копривица, један од покретача Апела.

Oн је критиковао политику Александра Вучића према Косову и Метохији тврдећи да иза прича о подели и разграничењу стоји издаја. Он је рекао да Вучић Србији нуди „патрљак Косова” како би оправдао одрицање од великог дела територије Србије.

Миодраг Зарковић и Часлав Копривица (Извор: Јутјуб)

Копривица је посебно указао да је Александар Вучић сувише кооперативан према Западу.

Ипак, он је рекао да за промену ситуације није довољна смена само једног човека већ читавог политичког система који је успостављен у Србији након 2000. године. Копривица тврди да патријарх Иринеј више не мисли да се Вучић бори као лав за заштиту Косова и Метохије и да је такав утисак стекао приликом последњег сусрета потписника Апела са њим.

Аутор и водитељ: Миодраг Зарковић



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Разуме се да нису довољна саопштења. Но она треба да оцрају политичку оријентацију око које може да се изроди нека иницијатива која би била опозиција Вучићевом велеиздајничком режиму. С тим да то нема ни најмање везе са ”политиком која је установљена 2000.” Пошто тада никаква политика није установљена.

  2. Можда заиста није формално успостављена нека политика, али је те 2000. кормило српског брода заузело курс према земљама које су нас ’99. бомбардовале.
    Где нас је то довело – видимо и сами…

  3. Кормило напуштања српских националних интереса укључујући и напуштање државне територије да би се осигурали интереси одређене личности чврсто смо дохватили, ако ме памћење добро служи, ипак неку годину раније.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading