Епл, Фејсбук и Јутјуб укинули канале „Инфо ворса“ Алекса Џонса

Повод за цензуру је наводни „говор мржње“

Неколико великих компанија објавило је да ће уклонити или обуставити дистрибуцију садржаја ултрадесничарског медија „Инфо Ворс“ (InfoWars) чији је оснивач теоретичар завера Алекс Џонс.

„Епл“ је саопштио да је уклонио подкасте „Инфо ворса“ из своје „Ајтјунс“ електронске продавнице и апликација за подкасте.

„Аутори и произвођачи садржаја морају поштовати наша правила која су веома јасна, јер желимо да наши корисници буду безбедни“, наводи се у саопштењу „Епла“.

Саопштење Pinterest-а

„Фејсбук“ је такође укинуо налоге Алекса Џонса, оснивача „Инфо ворса“. Џонсова реторика према трансродним особама и муслиманима је такође била запаљива, што је један од разлога због којих је „Фејсбук“ уклонио његове садржаје, преноси Глас Америке.

„Сви треба да имају право да изразе мишљење, али такође желимо да сви корисници Фејсбука буду безбедни. Због тога морамо да укинемо све садржаје који нису у складу са нашим правилима, укључујући говор мржње и понижавање других“, наводи се у саопштењу компаније „Фејсбук“.

Оснивач „Инфо ворса“ Алекс Џонс стекао је славу уз помоћ теорија завере које пропагира, укључујући и оне да су напад 11. септембра и масовно убиство у основној школи „Сенди Хук“ у Конектикату лажни, односно да их је изрежирала америчка влада.

Алекс Џонс

Родитељи убијене деце из школе „Сенди Хук“ су га, због тих тврдњи, тужили за клевету.

„Јутјуб“ је такође укинуо канал Алекса Џонса, који је пратило 2,4 милиона људи.

Извор Танјуг/РТС, 07. август 2018.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Нови стандард, 7. 8. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. А и Алекс Џоунс је иста цвећка. Бућкуриши из мање више исте кухиње, мада су кувари различити

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading