Војо Мистовић: Црногорски Данијел Субашић

Е, туђа мука, рођо, на селебрејтинг „Олуја“! Је ли туђа, рођо? Знаш да је то и твоја мука, али ње се одричеш ради лакшега живота. А не знаш да је у срцу Створитеља сваки живот једнак. А ти славиш прогон ништих, убогих, али поносних

Официр Црне Горе на прослави „Олује“ (Извор: ХРТ/Снимак екрана)

Пази сад ту комунистичку логику која је наш народ потпуно поцијепала, завадила, убила у појам…

Они који су отишли у ЈВуО (Југословенску војску у отаџбини) легалну војску међународно признате краљевине Југославије, популарно названи „четници“, једина војна сила која је имала легитимитет како на терену, тако и од свих савезника САД, Британије, Француске etc. су од стране комунистичког режима 1945. проглашени народним непријатељима и сарадницима окупатора. А у тој војсци су били и Словенци и Хрвати и Муслимани… Класична клевета.

Снаге Драже Михаиловића не само да су спасле преко 500 америчких и британских пилота, већ су заслужне за све побједе којима се кити комунистичка клика, диверзије и сламање нацистичког непријатеља.

Не заборавимо да су се под заставом Вермахта борили Албанци, Бошњаци, Хрвати, Бугари, Мађари, те дио Словенаца. Једино Срби (ту природно спадају и далматински партизани) нису пактирали са ђаволом. Милан Недић је поднио жртву да се не би остварила пријетња њемачког намјесника да ће пустити усташе, бугаре, арнауте и остале кољаче у ужу Србију ако не организује какву такву управу. Због тога је издајник. Он је сад у земаљском паклу јер га пљују и грде, али код Господа су другачије теразије.

У црногорском случају је испало да су Бајо Станишић, Павле Ђуришић, Васо Вукчевић,… народни непријатељи и фашисти. Само случај Павла Ђуришића: Ухапшен од стране Нијемаца, интерниран у Њемачку у логор да га показују као трофеј, а он бјежи из затвора и прикључује се пољском покрету отпора. Касније долази у Црну Гору. И он је сарадник окупатора! Замислите ви те обједе комунистичке врхушке.

То су, између грдног осталог, „побједници“ фабриковали од 1945.

Гледе Црне Горе: убили су митрополита црногорског и око 115 свештеника. За монахе не зна се број. Не зна се ни за становништво. Процјењује се да су ликвидирали око 60 000 Црногораца. Четвртину становништва. Неподобне. Професоре, начелнике општина, трговце, официре, приватнике… једном ријечју, све оне који су поштено живјели од својега рада и били одговорни према народу и отаџбини. Убили су Крста Зрновог. И онда су комунисти увели свој морал.

А тај морал је: кради, лажи, отми, фолирај, спрдај се, не поштуј, кези се, буди невјеран, варај и жену и брата и оца и мајку, и они су тебе варали, пљуј на Бога, пљуј на Цркву, буди саможив, егоистичан. Пљуј на себе! Живот је један! Искористи га! Нема препрека!

Живко Николић је то врхунски приказао у својим филмовима. Комунистички цензори задригли од сала нису ни претпоставили што Живко ванвремено збори. И онда се у 21. вијеку деси да елементарно неписмени Славољуб Стијеповић пљује по Живку. По Живку Николићу??? Ало, ђе живите ви?

Тај морал и даље влада Црном Гором, то је наша разгледница у свијету. Пловио сам и свугдје је Montenegro синоним за мафију, муљање. Некоћ је био синоним чојства и јунаштва.

Е, туђа мука, рођо, на селебрејтинг „Олуја“! Је ли туђа, рођо? Знаш да је то и твоја мука, али ње се одричеш ради лакшега живота. А не знаш да је у срцу Створитеља сваки живот једнак. А ти славиш прогон ништих, убогих, али поносних. То им је гријех: неће да буду Данијел Субашић. Правду не дијеле братац земаљске судије већ Небески Отац.

Спаљивали су људе који су тврдили да је Земља округла, извршили геноцид над женама под лажном оптужбом вјештичарства, опљачкали Источно Римско Царство небројено пута, поклали домородачке народе Јужне и Сјеверне Америке, Аустралије, Африке… и сад смо ми геноцидни што смо преживјели њихова клања 1914–1918. затим 1941–1945. и 1991–1999…

Ало, полако мало!

П. С.

Његош из дјела „Лажни Цар Шћепан Мали“:

Поп Андрија Ђурашковић

Боже драги, на свему ти хвала,
какве власти дарова ђаволу!
Ма ако смо за грех прађедовски
закривили да се измучимо,
ма нијесмо да се истражимо.
Јер ако се листом истражимо,
ко ће ти се за гријех кајати
који паде на српско кољено?
Ко ли ће ти уживат милости
кад се једном на Србе смилујеш?

Опрема: Стање ствари

(Српски културни клуб, 6. 8. 2018)

Advertisements

One thought on “Војо Мистовић: Црногорски Данијел Субашић”

 1. Биће да су монтенегрини проучили случај Павла Ђуришића и комплетне ЈВуО и закључили да, генерално у историји, боље пролазе издаја, кукавичлук, превара, него борба на страни правде. Могао је тај официр, лажни пуковник-лажне војске-лажне државе, да одбије да иде на „прославу“, па и по цену отказа, али отишао би неко други. Можда их је девет одбило, а ова поган је десети. Могли су сви официри да одбију, отишао би неки политичар. Могли су и сви политичари да одбију, по цену неизвршавања наређења врховне команде нато, јер ово нечовештво је наредио нато, макар ЦГ избацили из те злочиначке организације. Уосталом, зато су уопште улазили у ту разбојничку банду?
  Некако ми се чини да су ушли у тај нато да би им они, зликовци, гарантовали неповредивост граница и садашњу територију, према којима су се одавно устремили Италија, Албанија, БИХ, „Косово“, тј. сви суседи осим Србије. Хоће ли им нато сачувати државицу не знам, али знам да никоме из Сомбора, Суботице, Новог Сада, Београда, итд, не би пало на памет да брани Тузи, Рожаје, Плав… За Боку би се неко и замислио али би одустао због спречености обавезама. Чак и када би Црна Гора одлучила да укине своју државу и прикључи се Србији, чак и када би грађани Србије на то пристали, а не би, мало је вероватно да би се угрожена територија одбранила. Виде они, нељуди и несој, како ми бранимо своју „колевку и срце Србије“, па не верују да би и они боље прошли.
  Покушавали су милогорци да увуку Русију у проблематику, некретнине, фабрике, инвестиције, па као Русија да брани своје интересе, кав већ братске неће, али изгледа да су Руси закључили да им у будућем рату више вреде сопствене дивизије на украјинском фронту, него да се развлаче по балканским гудурама, макар их појачало и свих хиљаду цг-војника.
  Укратко, нико од прогнаних Крајишника нема лично никакву штету због овог одвратног геста ЦГ, нико од нас београђана нема лично никакву штету, нити је то љага на српство, јер то то ствар монтенегрина. Неће ни они имати користи, осим привремено, јер ко са ђаволом тикве сади…
  Једину корист, као и увек, имају господари света.Они неидентификовани и невидљиви, без државе, вере, нити нације, који сваког дана, на сваком месту, у сваком погледу сеју мржњу и извлаче корист из сукоба и ратова који су плодови темељно и правовремено посејане и неговане мржње. Ево, на пример, ја данас више мрзим ЦГ државу и монтенегрине, него што сам их мрзео јуче. Мене су, изгледа, победили.

  Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s