Алекс Сорос захвалио Вучићу на подршци коју његова НВО има

Вучић је упознао чланове делегације Фондације са ситуацијом на Косову и Метохији и напретку дијалога Београда и Приштине, док је Сорос поздравио наставак тог дијалога и конструктивну улогу Србије у очувању стабилности на Западном Балкану

Александер Сорос и Александар Вучић (Извор: Танјуг/Драган Кујунџић)

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са замеником председника Управног одбора Фондације за отворено друштво Александером Соросом о ситуацији у региону, подршци Фондације европским интеграцијама Србије и о реформама у области медија и владавине права.

Сорос је рекао да ће Фондација за отворено друштво наставити да подржава европски пут, реформске и демократске процесе у Србији, и захвалио Вучићу на подршци коју та невладина организација има у Србији, саопштио је кабинет председника.

Вучић је упознао чланове делегације Фондације са ситуацијом на Косову и Метохији и напретку дијалога Београда и Приштине, док је Сорос поздравио наставак тог дијалога и конструктивну улогу Србије у очувању стабилности на Западном Балкану, наводи се у саопштењу.

Председник Србије је са сином америчко-мађарског милијардера Џорџа Сороса разговарао и о подршци Фондације регионалној економској зони, очекиваног пројекта који Вучић често описује као кључан за будућност Западног Балкана.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/Н1, 27. 7. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ако посматрајмо утицај господина Сороша у Србији онда не чуди што се у нашим уџбеницима тврди да родитељи прејудицирају осећај родне припадности и ускраћују слободу избора деци облачећи дечаке као дечаке и девојчице као девојчице. Нестаћемо као народ дозвољавајући деловање оваквих организација и људи.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading