Александар Вучић: Сви Срби знају да су изгубили Косово

Учинићу све што је у мојој моћи да вратим шта се може, па да то на крају не испадне као потпуни пораз или потпуни губитак, рекао је Вучић за загребачки Глобус

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да сви Срби знају да је Косово изгубљено, али да ће он учинити све да „врати шта се може“.

„Сви Срби знају да су изгубили Косово, али ја ћу учинити све што је у мојој моћи да вратим шта се може, па да то на крају не испадне као потпуни пораз или потпуни губитак“, рекао је Вучић за загребачки Глобус.

Он је додао да га „сви нападају, и у тим нападима не бирају речи ни средства, али нико од њих заправо не жели да се проблем Косова реши“.

„Ако ћу видети да је нешто добро за Србију, ја ћу то гурати, без обзира на последице. Видите да постижем неке опипљиве резултате, посебно на економском плану. Јавни дуг Србије се смањује, тешким мерама постижу се опипљиви резултати. Али ти који мисле, и тако се и понашају, да се рак може излечити аспирином, ти или лоше желе Србији или су будале“, рекао је Вучић чија је изјава део текста у којем се анализирају дешавања на линији Београд-Приштина.

Аутор теста Дарко Худелист, међу осталим, наводи да се Вучић држи концепта да ће покушати „одбранити“ север Косова, односно оцењује да је „север Косова његова последња црта одбране, у склопу онога што се у косовско-међународно-политичком жаргону назива, ево има томе већ више од годину дана, свеобухватним споразумом за нормализацију односа Србије и Косова“.

„Поједностављено речено: да, признаћемо Косово (али без чина експлицитног међународно-правног признања), али ћемо заузврат ‘истрговати’ север Косова. Нећемо им (Албанцима на Косову) дати баш све, нешто ћемо ипак успети задржати и за себе“, наводи аутор у тексту.

Аутор подсећа да се често пише о „(Вучићевом) концепту тзв. ‘размене територија’, односно концепту ‘корекције граница’“ или, како наводи аутор, концепту „компромиса“, што је реч коју Вучић последњих недеља и месеци најчешће користи.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/Н1, 26. 7. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

6 replies

  1. Сваки Србин зна да је Вучић издајник. Сваки добронамерни грађанин Србије зна да он мора да оде. Сваки припадник националне мањине зна да је он фашиста у јагњећој кожи. Свако нормалан га се гади.
    Вучић открива истине које сви знају. Што не открије нешто о свом бати? И то сви знају. Што не открије нешто о криминалу, посебно на северу Косова и Метохије? И то сви знамо. Има ту доста тема. Рецимо истина о успесима у привреди и економији, о савршеном здравственом систему, о просвети, о дивно решеном социјалном стању народа, о правосуђу, о јавним предузећима.
    Вучић је “стручњак опште праксе”. Савршено води државу, гради путеве и јавне вецее, разуме се у право, у економију, пољопривреду, рударство. Он спашава, он решава, он свети водицу…
    Вучићу, и ми све знамо. О теби! Зато, купи прње и одлази. Не знаш оно што те највише занима – колико ће те Срби трпети на грбачи!

  2. Nesreca je kad narod I’ma debil oh predsednika.

  3. Koji zlikovac buide eventualno potpisao da Kosovo i Metohija nisu deo Srbije, taj dabogda razum izgubio i svoje sopstveno dete zubima zaklao i mesa se detinjeg obzdrao.

    Na Veliki petak.

  4. Ако човек у врху власти у Србији стварно мисли да “сви Срби знају да су изгубили Косово”, чему онда одлажење у Брисел и плаћање карте за превоз авионом до тамо и назад? Ако стварно “сви Срби знају да смо изгубили Косово”, да ли онда одлази на договоре мислећи да је он спреман да превари оне у свету који хоће да отму наше силом? Биће ипак да нисмо изгубили свој део, него су нам га само обманом и бомбама привремено отели. И он ваљда толико зна о томе и ваљда зато и иде у Брисел да каже да нема нико права да отме наше.

  5. IZDAJA ČISTA KAO SUZA!
    Samo da se ne zaboravi!

    Što se tiče Kosova tu nema nikakvih dilema. Vučić je svojim potpisom u Briselu od dana: 30.juna 2015.g. predao Kosovo u ruke Albancima. Tim povodom se obratio i Srbima u K.Mitrovici rečima: “Mi ćemo priznati Kosovsku Vladu i ako vi ne uđete u nju”.
    Marko Djurić je stvorio carinu Jarinje. Tim povodom je pozvao Srbe da pređu preko onog mosta rečima: “Pređite ovamo ovo je most koji spaja”. Niko nije prešao. Od tog trenutka administrativna granica prema Kosovu postala je državna granica. To su činjenice i to je istina. Vučić je istovreno povukao sa Kosova vojsku, miliciju, upravu, priznao kosovke pasoše, dao pozivni broj i ugurao SNS u kosovsku vladu i sve ostalo što je trebalo. Toga se svi sećamo jer je to bilo kao juče. Povrh svega toga Vučić je u Briselu potpisao i obećao da će javno (sa šajkačom) do kraja 2018.god. i priznati kosovsku nezavisnost. Danas se vidi kolika je ta žurba, jer ako zakasni slede mu sankcije, a već se govori o eliminaciji Vučića iz daljih pregovora. Po meni nije trebao ništa ni da pregovara. Sada se Vučić ustremio da obmane Srbe da i oni potpišu (stave palac) na njegovu ličnu izdaju. Koprcajući se u zlu traži podršku od svih srpskih izdajnika. Znači traži verifikaciju njegove izdaje Kosova. Da znaju Srbi bilo šta o Briselskom sporazumu izdajnik bi odavno bio ** *******.

    Sada je sve kasno, dok su nedobudni Srbi ćutali Vučić je uništio Srbiju. Bog je odavno prokleo komuniste, i oni se neće nikad’ opametiti! Toliko…

    Ovde u Bogutovcu svi sem mene su naprednjaci…
    Ostaje im samo kusanje AVčorbe, a videće kakva je !?

    P: Slavko Jakovljević
    iz Bogutovca.

  6. Slavko Jakovljević

    MUTNA REKA

    Moramo čekati, jer svaka mutna reka mora kad tad da se izbistri. A kad se reka izbistri zbunjene ribe leteće na udicu i bez mamca. One veće (somine) dok vide torbu pobeći će u najbliži budžak. Nama će ostati one male ribice koje ćemo mi uspešno pecati i stavljati u torbu. Biće tu i mnogo radosti jer će se ribice najzad pržiti ne na javi već u tavi. Sve krupnije ribe koje su pobegle u čkalje vadićemo čeličnim kukama, kleštima ili žvajznemetkom i vešaćemo ih da se suše. Biće to i brz i veliki ulov.
    I posle pošto smirimo strasti, mi nećemo moći jesti taj ulov, jer nam je KRV POPIO.
    Ali će nam ostati satisfakcija što smo ih najzad sve ulovili, i to bez para i bez dinamita.
    Bistro…

    Piše: Slavko Jakovljević iz Bogutovca.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading