Позив за помоћ „Стању ствари“

Чудним сплетом околности – а не бисмо искључили ни могућност да су умешани прсти система/режима – „Стање ствари“ је остало без икаквих финансијских прихода на месечном нивоу

Драги читаоци, драги пријатељи,

Обраћамо вам се са не малом нелагодом, али смо принуђени да затражимо озбиљнију финансијску помоћ не би ли ваш и наш сајт остао у животу, или макар у овом облику какав је тренутно. Мишљења смо да је поштеније рећи како ствари стоје а не само нестати без образложења, па макар ово било схваћено како још једна у низу јадиковки на српској (медијској) сцени.

Наиме, чудним сплетом околности – а не бисмо искључили ни могућност да су умешани прсти система/режима – „Стање ствари“ је остало без икаквих финансијских прихода на месечном нивоу. Они су последњих месеци били редовни, и премда су били мали омогућавали су нормално функционисање и раст сајта (како у ауторском тако и визуелном погледу). Сада смо дошли у ситуацију да морамо да набавимо новац за месечно функционисање тражећи од оних који једино гарантују да ћемо остати (као што смо и до сада били) независни – а то сте ви, посетиоци и поштоваоци сајта.

Ако не успемо да скупимо потребну суму, онда нам остају две опције:

– продаја већинског дела власништва, или
– (само)гашење сајта.

Свесни смо да они који живе у Србији једва састављају крај са крај, а да они у расејању практично не знају где би пре послали новац и коју „рупу пре затворили“. Али, верујемо у наш „производ“ и мислимо да „Стање ствари“, у овом медијском мраку и овом политичком тренутку судбоносном по васколико Српство, заслужује помоћ и заслужује да опстане. Ако ништа друго, да нам се „душмани не би радовали“. Но, како сви радили тако нам и Бог помогао!

Дакле, ако има оних који могу и желе да помогну могу се подробније информисати на страници Донације/сувласништво. За све додатне информације можете писати на ststvari@gmail.com.

Ако има оних који могу да помогну озбиљније, они то могу урадити једноставним кликом на ово доле:

Помозите опстанак Стања ствари!

€100,00

Помозите опстанак Стања ствари!

€50,00

Помозите опстанак Стања ствари!

€20,00

Помозите опстанак Стања ствари!

Овде можете унети суму коју желите, с тиме што је минимална уплата 10 евра и то можете помножити са бројем којим желите. Ако остане број 1 – онда је то 10 евра укупно!

€10,00



Categories: Моба

Tags:

15 replies

  1. Додатак: Ако буде икаквог одзива на ову акцију, на ДНЕВНОЈ БАЗИ ће сви бити обавештавани колико смо процената од потребне суме прикупили.

  2. U redu pomoći ću jer ste zaslužili. Samo, ranije sam pomogao NSPM, evo postadoše glasilo žute “opozicije”, pomagao sam Novi Standard kad su bili ljute patriote, pa su im obarali sajt, a sad su obične apologete SNS-a, pomagao sam Radio 2M i Milana Milenkovića onda kad je postao nezavistan, pogledaj sad o čemu piše i čime se bavi, “novopravoslavcima, “antitioistima”, na pamet mu ne pada da priča o bilo čemu ozbioljnom i smislenom. Koga god sam pomagao, on je posle izdao. Nemojte i vi molim vas!

  3. Поштовани г. Бановићу,
    Разумемо Вас!

    Једино што можемо да кажемо а да не звучи испразно јесте КАКО РАДИЛИ ТАКО НЕКА НАМ БОГ ПОМОГНЕ, те чим скупимо месечну суму онда ћемо за тај месец обуставити донације и, ако буде требало, наставити следећег. Имајте у виду да постојимо практично без новца пет година и да нисмо променили уређивачку политику, а финансирање од стране читалаца омогућило би да ЗАБОРАВИМО на опцију продаје сајта (и евентуалне промене оријентације уређивачке концепције).

  4. Драги читаоци, драги пријатељи,

    Обећао сам да ћемо на крају сваког дана свести резултате ове наше акције/мобе: са великим задовољством и захвалношћу вас све обавештавам да смо данас, за само неколико сати, успели да прикупимо ТРЕЋИНУ ПОТРЕБНИХ СРЕДСТАВА за месец јул! Хвала свима: онима који су уплатили, онима који су обећали да ће уплатити, онима који су поделили позив на Фејсбуку, онима који су пружили подршку и онима који су се помолили за нас!

    Сутра у ово време имаћемо нови извештај: надам се да нећемо овде стати, да ће стићи још те две трећине и да онда завршимо ову нашу мобу!

    И ми се НЕ НАДАМО него ОБЕЋАВАМО да нећемо изневерити ваше поверење и вашу добру вољу!

    Како радили тако нам Бог помогао!

    Александар Лазић

  5. Драги читаоци, драги пријатељи,

    Као што сам обећао, извештавам вас да је заиста брзим и великим одзивом до вечерас прикупљено ДВЕ ТРЕЋИНЕ СРЕДСТАВА за месец јул.

    Стање прикупљених средстава можете видети у колони десно (надам се да разумете зашто су релативни износи, проценти, а не апсолутни, бројке):

    Ту видите и “рубрику” за август: мишљења смо да ова не превише велика средстава можемо сами да прикупимо (донатори се детаљније могу информисати путем редакцијског мејла) и онда бисмо заобишли могућност да неко од финансијера одједном постане “забораван” или “добије понуду коју не може да одбије”. Наравно, очекујемо и ваш глас да ли је могуће (само)финансирање Стања ствари.

    Сутра у ово време имаћемо нови извештај: надам се да нећемо овде стати, да ће стићи још тa трећина за јул!

    Како радили тако нам Бог помогао!

    Александар Лазић

  6. Драги читаоци, драги пријатељи,

    Као што сам обећао, обавештавам вас да је до вечерас прикупљено 80 ОДСТО ПОТРЕБНИХ СРЕДСТАВА за месец јул.

    Хвала свима,
    Александар Лазић

  7. ех кад бих ја успела тако за један дан да скупим новац за струју, па неке остале рачуне. Благо вама. А што се тиче нас осталих,ипак нам је напуштање земље једини излаз.

  8. @ ja

    Драги ВИ (тј. ЈА) а шта сте ви то урадили за Српство да би вам платили струју!? Једино што знамо о вама јесте да желите да напустите Србију: ево ја ћу да вам платим струју само да одете!!!!!

    ПС. Потурица био и остао гори од Турчина

  9. Види,види, па ти си бре Инсајдер из Русије. Ни мање ни више него инсајдер из Русије. Цццццццццц Па као инсајдер,знали би да се јавно не говори о оном што је учињено за Србију У противном би постали мета неке стране службице, проглашени параноичним, или неприметно нестали..Било како било, у својини немам 15.000 хектара земље, или рецимо 500 јутара, такође немам плату од 150.000 хиљадарки ,што је просечна плата наших критичара,од којих иначе неке поштујем независно од тога што сматрамм да због свог положаја (друштвебног) заправо нису у потпуност упућени у оно шта се дешава итд итд.

    Узгред нисте за политику. Реагујете брзо и импулсивно. Покер фејс и бројање до 10 је нешто што се препоручује. Посматрајте Антонића

  10. @ ja

    Значи ваш проблем није рачун него нешто друго. Јавите се, можда могу и ту да вам помогнем… (Ако сте и мушког спола, не мари, то је сад “ин” а и социјално пожељно.)

    Што се тиче овог око служби, параноје и нестајања, хвала на упозорењу, драга госпођо (да не кажем Службенице).

    Користан цитат: “Да је било среће, сви бисмо радили за ДБ да помогнемо државу” (Вељо Илић, после тзв. Петог октобра).

    ПС. И шта би, идете ли из земље или не? И даље ћете да унесрећујете Србију или ћете своје услуге понудити некој другој служби?

  11. 1.Нисам ” службеница”, по менталном склопу сам хиљаду километара далеко од профила ” службенице”
    2. Нисам вас упозоравала то јест дала упозорење, само сам изнела своје мишљење,које можда није тачно, о томе шта значи озбиљно се бавити неким ствариама-на жалост то води опсервацијама и чудним догодовштинама, које се срећом мени не дешавају јер сам ја само једна обична жена.
    3.што се тиче услуга неким службама, зар те услуге нису тамо где су паре, то јест претходно наведени хиљаде хектара земљишта.

    другим речима, не узимај ти паре од њих у облику донација. НИКАДА . То ти је мој савет иако га ниси тражио.

  12. @ ја

    Ви, госпоџо, чак ви час ти… Час службено, час приватно? 🙂

    У нади да ћете имати за струју (и за леба), или макар да ћете успети да одете, срдачно вас поздрављам из пријатељске и несврстане Русије

  13. И ми се НЕ НАДАМО него ОБЕЋАВАМО да нећемо изневерити ваше поверење и вашу добру вољу!

    Ово обећавамо не вреди данас нарочито ништа, далеко вредније и веродостојније свакако је ГАРАНТУЈЕМО, што је из непознатих разлога изостало, може сваког тренутка исправити, довољна је искреност и добра воља!
    Горе наведени разлози због којих је СС остало без средстава је непотпуно нејасно, ништа конкретно, што само више повећава дозу неповерења, оправданог, због чињенице да живимо у времену потпуног неповерења, ником се не може веровати.
    Моје лично мишљење је да С.С треба да опстане и поред невероватног великог броја људи који су мишљења да у опште није битно да ли ће С.С или ФБРепортер, Снага Народа, Инфо ратници…..опстати или не, разлог: ни један од горе наведених медија не може допринети промени свести народа, смени режима, преко потребним друштвеним реформама, излазу из моралног и духовног мрака, неподношљиве анархије.
    По мени: уредништво С.С не сноси одговорност што не постоје личности, које су у стању да својим знањем, вером, плановима, којих још увек нема, народом несложним, било шта демократским путем промене, разлог: још није дошло време за тако нешто и потребне су стручне припреме за остварење једног дугорочног подухвата, процеса!
    Да ли је потребно и корисно помоћи опстанак Стања Ствари? Лично мишљење: ако је потребно, опстаће, у случају да није нестаће! Искрено: мени је битно и драго да народ изнедри личности који су умно у стању да учине што се чинити мора, а да Стање Ствари нестане, после промена и смене режима, поново ВАСКРСНЕ!!!

  14. Драги читаоци, драги пријатељи,

    У претходна два дана успели смо да процента прикупљених средстава дигнемо на 85 ОДСТО ПОТРЕБНИХ СРЕДСТАВА за месец јул.

    Хвала најлепше свима,
    и онима који су уплатили и онима који су критковали и онима који су се помолили за опстанак СС,
    Александар Лазић

  15. Драги читаоци, драги пријатељи, пре свега драги приложници,

    Успели смо последњим уплатама да прикупимо СВА ПОТРЕБНА СРЕДСТВА ЗА ЈУЛ – чак смо кренули да прикупљамо и за август (4%).

    Хвала доиста на муњевитој реакцији и на поверењу које сте нам пружили (које нас, јасно, додатно обавезује).

    Хвала најлепше свима,
    и онима који су уплатили и онима који су разделили позив и онима који су се помолили за опстанак СС,
    Александар Лазић

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading