Мило Ђукановић: Патријарх Иринеј да демантује оно што је рекао

Председник Црне Горе Мило Ђукановић каже да очекује од патријарха СПЦ Иринеја да демантује своју изјаву о положају Срба у Црној Гори

Мило Ђукановић (архивска фотографија)

Патријарх српски Иринеј оценио је у интервјуу подгоричком Дану да је положај СПЦ у Црној Гори гори него у време османске окупације, а да је статус Срба као у доба озлоглашене фашистичке творевине Независне државе Хрватске.

“Мој једини коментар на то што наводите могао би бити да нико нормалан тако нешто не може помислити, а камоли изговорити. Очекујем да то патријарх демантује”, рекао је Мило Ђукановић за Антену М.

На питање да ли је изјаву патријарха схватио као претњу да ће СПЦ бранити Митрополију црногорско-приморску од наводног одузимања имовине у Црној Гори, Мило Ђукановић тврди да ће Закон о слободи вероисповести, који је у припреми, регулисати ту област “у склопу укупне државне бриге о људским правима и слободама, по највишим међународним стандардима”.

“Било чији интереси или притисци, с било ког нивоа, неће нас спречити да уредимо односе и у тој области у складу са европском праксом”, поручио је Мило Ђукановић.

Он сматра и да неће бити неопходно да Црна Гора примењује административне мере, као што је забрана уласка у Црну Гору.

“Закони државе Црне Горе морају бити идентично примењивани на све – на наше грађане, као и на непристојне госте, па макар били и црквени великодостојници. Ипак, верујем да је идеја суверене, слободне, вишенационалне и вишеверске демократске Црне Горе толико ојачала и постала супериорна да на покушаје њеног угрожавања неће бити неопходно да примењујемо административне мере”, закључио је Мило Ђукановић.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 23. 7. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Evo Milo da ti ja razbistrim koju, rekoše apostoli boga živoga ” Može čovek živeti kako hoće i terati po svome ali nemože dokle on hoće ” .

  2. По интересе Срба у Црној Гори далеко погубнија од Мила јесте ”друга фамилија”, коју оличавају премијер Душко Марковић, концерн Вијести и њима сличне интересне групе. Одмах иза њих по штетности јесу политичке партије које се самопроглашавају заступницима српског народа у Црној Гори – Нова српска демократија, Демократска народна партија и Покрет за промјене, они су пуки декор антисрпског режима и као такви, њихови лидери уживају у личним привилегијама и материјалном богатству.
    Мила чека неизбежан окршај са Душком Марковићем, који један од најотрованијих антисрба у крајње антисрпском влади.
    Мило је у веома тешкој ситуацији унутар дпс и морао је да се огласи овом приликом због ”мира у кући”, јер муслиманима још је у свежем сећању Мило из 90 тих, и не треба им много да се окрену против њега у превирању које је актуелно у дпс.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading