Данас: Бивши читач водомера помоћник министра пољопривреде

Министарство пољопривреде је на питање шта га је квалификовало за ту функцију, навело да је изабран на основу дугогодишњег рада на пословима за пољопривреду као члан Већа градске општине Обреновац

(Фото: N1)

Влада Србије именовала је дугогодишњег водочитача из Обреновца Александра Богићевића за новог помоћника министра пољопривреде за област руралног развоја, пише лист „Данас“.

По наводима листа, Богићевић је именован на седници Владе Србије одржаној 17. јула.

Он је од 1995. до 2007. године радио у ЈКП „Обреновац“ као водочитач, затим као инкасант, благајник и организатор паркирања. Од 2007. до 2012. године у ЈКП „Водовод и канализација“ радио је на пословима благајника, референта за водочитање и шефа контроле потрошње воде и рекламација.

Богићевић је основну и средњу школу завршио у Обреновцу а звање струковни економиста стекао је на Високој школи за економију и управу у Београду. Дипломирао је на Факултету за пословно индустријски менаџмент Универзитета Унион у Београду и стекао звање дипломирани менаџер.

Од 2012. до 2014. године члан је градске скупштине Обреновца, задужен за комуналне делатности а од 2014. године изабран је за члана већа градске општине Обреновац, задужен за послове из области пољопривреде. Реизабран је на исту функцију 2016. године.

Министарство пољопривреде је на питање шта га је квалификовало за ту функцију, навело да је изабран на основу дугогодишњег рада на пословима за пољопривреду као члан Већа градске општине Обреновац, „као и на основу претходно остварених резултата везаних за санације после поплава у Обреновцу 2014. године“.

Додаје се да је рурални развој један од најважнијих сектора не само у Министарству пољопривреде већ и у процесу прикључивања Србије ЕУ.

Наслов и опрема: Стање ствари

(N1info, 20. 7. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading