СЕНЗАЦИОНАЛНО: Прва Варијабилна Библија на свету!

Сада ће наша браћа и сестре LGBT опредељења једним додиром кажипрста моћи да изаберу свој текст Библије и без непријатности да читају апостола Павла, или старозаветне „осуде“, речено је о Варијабилној Библији

Аруша, Танзанија, крај јуна 2018. (С*ање ствари) – Од 25. до 28. јуна ове године, у Аруши (Танзанија), Светски Савет Цркава (WCC) је организовао конференцију посвећену мисији и евангелизацији, у чијем раду је учествовало преко 900 делегата из читавог света. Последњег дана конференције је представљено прво издање Варијабилне Библије (VB), стратешког пројекта WCC-а. Генерални секретар WCC-а, пастор Олаф Фуксе Твејт, овим поводом се путем видео линка обратио конференцији:

„Иако данас окупљамо 349 хришћанских деноминација са преко 590 милиона хришћана у око 120 земаља у тренду смо све мање читаности Библије, и све слабијег разумевања Божије поруке. Варијабилна Библија је најбољи одговор времену у коме смо и потребама савременог човечанства. Она даје прилику сваком да се пронађе. Досадашња издања библијског текста су постала проблем и одвлачење од суштине, јер је класичан текст, како је то савремена наука о Библији утврдила, оптерећен мноштвом конструкта. Њихова деконструкција је омогућила реконструкције kerigme за сваку социјалну заједницу и човека понаособ. Тако ће, на пример, сада наша браћа и сестре LGBT опредељења једним додиром кажипрста моћи да изаберу свој текст Библије и без непријатности да читају апостола Павла, или старозаветне ’осуде‘. Библијски текст је педантно очишћен од свих некоректних термина и судова.”

Варијабилна Библија је вишеструко отворен пројекат. Она је софтверски умрежена са ланцем библијских института, тако да ће сваки нови научни рад мењати текст Библије у реалном времену. Такође, софтвер VB ће пратити владајуће глобалне и локалне трендове, групне и појединачне жеље и пружати практично неограничене могућности избора својим корисницима. Варијабилна Библија би требала по природи ствари, у складу са техничким могућностима које очекујемо са нестрпљењем, да у догледно време прерасте у Холограмску Библију (холограмско приказивање библијских сцена).

Присутни делегати су овацијама пропратили пристиглу вест да је папа Франциско подржао пројекат.

Са конференције специјално за С*ање ствари: Срђан М. Крунић



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Kada otvorite Srpsku autošovinističku bibliju imate mnogo toga da vidite. Tamo npr. piše u nazovi poslanici Efescima: “nema Grka ni Jevreja, a naročito nema Srba i Rusa”. A na oglasu sa strane tog autošovinističkog izdanja VB (Varijabilna Biblija) visi obaveštenje, najava, Basarinih jevanđelja, čije izdanje ubrzano priprema biblistički tim teologija.fejk

    Ovo je prilika za sve teološke egzibicioniste da puste u širu javnost duhove iz podnebesja. Iskreno se nadamo da će im se na tom putu polomiti kolan – kao u svečeve kobile!

    #duhvremena #vremesmutnje #pravoslavljepobeđuje

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading