Павел Тихомиров: Славиша Ристић само упозорио да над Вучићем виси Дамоклов мач

Провокатори представљају отворено писмо лидера косовских Срба Путину као позив да се елиминише председник Србије

(Руска народна линија, 29. 6. 2018)

„Рукописна јавност“ Републике веома ограниченог суверенитета Србије узнемирена је отвореним писмом председника Народног покрета Косова и Метохије „Отаџбина“ Славише Ристића председнику Путину.

Сви таблоиди у Београду буквално вриште на насловним страницама: „Вучићу прети смрт!“ „Лов на Вучића због Косова“, „Председнику на Видовдан запретили убиством“, „Вучићу завршићеш као Ђинђић“. Итд.

Али, гласније од свих других звучао је глас вође посланичке групе Српске напредне странке, Александра Мартиновића, забринутог за судбину председника.

Иза многобројних коментара узнемирене јавности стајала је манипулација и вађење из контекста.

Процените и сами.

У обраћању Путину Ристић је буквално написао следеће:

Сада се председник Републике Србије спрема да потпише свеобухватни мировни споразум са сепаратистима из Приштине што би, и де факто и де јуре, значило одвајање Косова и Метохије од Србије, наводи Ристић и додаје да косовски председник Хашим Тачи не кријући изјављује да после таквог споразума самопроглашена република Косово постаје члан НАТО-а, и да им је то Запад чврсто обећао.

Разлог за овакву „претерану кооперативност“ председника Србије лежи у томе, јер је он то, каже Ристић, обећао Западу приликом доласка на власт.

Трагична судбина покојног премијера Србије Зорана Ђинђића јасно упозорава Александра Вучића шта се дешава са онима који не испуне обећање. Власти у Београду уверавају грађане Србије да ће им обезбедити бољи живот у ЕУ дајући Косово и Метохију.

Сасвим је разумљиво да Ристић подсећа на судбину Ђинђића, који је уклоњен управо због покушаја да брани српске интересе на Косову. Бранио их је, чак и као десетоструки западњак и либерал.

Павел Вјачеславович Тихомиров

А сада Ристић напомиње свима да над Вучићем виси Дамоклов мач. Наднет је одавно. Ако не испуни своју мисију он ће бити елиминисан на исти начин као Ђинђић, који се усудио да се побуни против диктата закулисних режисера распада Србије.

Али о томе не треба причати. Опасно је.

Много је удобније извући речи из контекста и покренути кампању у циљу демонизације једног од лидера косовских Срба.

Свети кнеже Лазаре, свети угодници Српски, свети Новомученици Кососвски, молите Бога за раба Божијег Славишу.

Аутор је помоћник главног уредника „Руске народне линије“

Са руског посрбио: Дарослав Гужвић



Categories: Посрбљено

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Славиша Ристић је у свом писму изнео претпоставку разлога Ђинђићеве погибије, пошто се не зна разлог, мотив атентата.
    Као да је писмо подметнуто да би СНС имао чиме да се бави у овом тренутку, да сде све унапред оправда.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading