Зоран Сиришки: Писмо председнику – не присиљавајте Србе на самонабијање на колац

Запад нема тапију на Љубав, Истину и Правду. Наша народна душа увек истиче те вредности као суштину, а Правду вазда ставља изнад Силе земаљске

Председник Србије Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Александре Вучићу, ви сте човек који је решио да убије србски народ. До сада су народи на разне начине уклањали своје неподобне владаре; ово, је, пак, новина у светској историји. Ја овим не призивам обрнут след ствари и није хришћански тако мислити. Али, спремајући се да дате СВЕ ЗА НИШТА, на шта непобитно указује гомила изјава, у више папира умотаних и често врло мучних исказа који се могу тумачити свакојако, па чак и неувијених припрема за оно најгоре, осећам потребу и родољубиву дужност да поставим нека питања.

Пошто је сада више него јасно да нас Европска заједница призива своме уједињењу (премда је и ово само лепак), а нас разједињује од свог косовскометохијског стожера постојања, како ћете објаснити овакву дволичност и људождерску безобзирност оних којима ви хрлите у загрљај? Кажем ви, јер је јасно да већина народа то не жели, и све је мање Срба које би та идеја одушевила.

После низа лицитација које сте изрицали у јавности од 2012. године, при чему је свака наредна година била рок могућег уласка у ту чаробну творевину, довукосмо се и до половине 2018. лета, у коме се помиње далека 2025. година… Још седам мукотрпних година обмана, лажи, мрцварења, продаје националних богатстава, назадовања и пораза у сваком погледу, чега смо сведоци сви ми којима је разум остао непомућен и поред крвавог медијског рата који сте покренули против Бога, Истине и народа.

Друго питање се само по себи намеће. Чак и да се деси велики улазак у уста европског кита (срећом, то за нас није ни планирано, за шта постоје докази, али битна је велика прича за народ), ком кругу тог ипак врло разнородног друштва би припадала Србија? Чак је и први круг већ доживео земљотрес изласком Британије. Италија (из другог круга), после нових избора, такође наговештава могућност изласка. Ако словенске земље попут Чешке или Пољске, римокатоличке по вери, припадају тек трећем, јасно је да су православне словенске земље (попут Бугарске) тек у четвртом кругу интереса и могућности Евросауруса. Србија мора да плати цену коју нико разуман не би ни помислио да поднесе (разарање територије, културне баштине, економије и онога што већина модерног света и не разуме – Косовског завета) и словесно би било закључити да бисмо ми и ту били „посебан случај“, као и до сада у историји старијој и новијој.

Председниче Србије, ви очигледно не поседујете визију државника или барем пристојног делатника на народним стварима, уз сву пиротехнику ваших приватизованих средстава информисања, која раде на томе да вас представе као брижног заштитника србских интереса. Бљутаво је и ваше лавирање између потребе да нас понизите (за шта следи кост од западних господара) и по која ретка лепа реч у корист народа (која делује неумесно у целој драми бунцања, испипавања народног пулса и удварања нашим доказаним историјским непријатељима).

Наша повест показује, међутим, да се Србија дизала много пута из пепела, кад год је политички, војни или црквени врх умео да препозна народну идеју. Ви не слушате чак ни најмудрије међу Србима данас, а камоли бар 80% Срба који сигурно не гласају за вас (и за ово постоје докази). Оно у чему хоћете да надмашите све претходне злочинитеље, којих, срећом, није било много, јесте спремност не само да дате све за ништа, него и да Србство присилите на САМОНАБИЈАЊЕ НА КОЛАЦ, до потпуног истицања крви.

Да ли поседујете и трун савести и одговорности за то што сте чинили и што сте спремни (тачније речено, и увежбани) да учините? Народ је у бољим временима знао да приупита појединце спремне на злодело – да ли се боје Бога? Запамтите, Запад није алфа и омега ове напаћене планете. Они који кроз целу своју историју отимају, завађају, пљачкају, лажу, бомбардују, трују, уцењују и шире технологију смрти, немају тапију на Љубав, Истину и Правду. Наша народна душа, ако сте у стању да се снисходите до ње са вашег значајног положаја, увек истиче те вредности као суштину, а Правду вазда ставља изнад Силе земаљске. Послушајте мало глас народа и немојте се заносити да сте досегли Соломонову мудрост, јер чак је и она пред Богом глупост.

Аутор је професор у пензији из ВаљеваКатегорије:Судбина као политика

Ознаке:, , ,

1 reply

  1. Slabo tu pisma, apeli i argumenti pomazu.
    Do sada, barem u novijoj istoriji, niko nije odgovarao zbog izdaje.
    Takav primer bi vec bio nesto, za opomenu….
    Ovako – psi laju, karavani prolaze, on ovo ne dozivljava kao jasnu pretnju i opasnost po njega.

    Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s