Александар Вучић: За Србију добитак и један метар на Косову, данас немамо ништа

Уз оцену да је претходна власт, до 2012. године, ставила „печат и восак на косовску независност“, Вучић је казао да се садашња власт бори да „добијемо шта можемо за свој народ и своју државу“

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Филип Краинчанић)

Председник Александар Вучић изјавио је да би за Србију био добитак да добије „један метар на Косову“ где, како је казао, „данас немамо ништа“.

Током посете селу Доњи Бањани, код Љига, рекао је да га у вези с Бриселским дијалогом критикују они који су „поставили границу између Србије и Косова, а данас би хтели Скадар и Глоговац“.

„Писмо Владимиру Путину је послао човек који је поставио границу, а ми бисмо рекли ’административну линију’ на Брњаку, у његовој општини Зубин Поток. Он и његова власт поставили су границу на Јарињу, а данас говоре:  ’Ми бисмо и Скадар, свакако нам дајте Глоговац’, а онда се питате да ли је то реално“, казао је Вучић.

Уз оцену да је претходна власт, до 2012. године, ставила „печат и восак на косовску независност“, Вучић је казао да се садашња власт бори да „добијемо шта можемо за свој народ и своју државу“.

„Све што су они изгубили, да један метар добијемо, добитак је, јер сада немамо ништа. Људи треба да имају поверења у своје руководство које даноноћно ради на том питању. Данас нисмо сасвим искључени из тога, а до 2012. године само су чекали да ставимо потпис на независност која је Косову дата“, казао је Вучић.

Оценио је и да је унутрашњи дијалог о Косову „апсолутно успео“ и да су се чула различита мишљења, да је било „чак и увреда“, али да то показује да је расправа била слободна и демократска.

Вучић је рекао да је распон мишљења био од оних који кажу „признајте независно Косово, ништа немојте да радите, то је реалност“, до оних који кажу „немојте ништа из реалности да гледате, јер ми треба живимо само у небесима“.

Како је додао, „о Косову ћемо још имати да разговарамо, још много да причамо са народом“ и изнео да сматра да је „највећи број људи у Србији одговоран и рационалан“ и да „размишља о опстанку Србије и њеној будућности“.

Повећање плата и пензија у новембру

Председник Србије Александар Вучић рекао је и да запослени у јавном сектору и пензионери могу да очекују повећање плата и пензија у новембру.

Вучић је то рекао током посете селу Доњи Бањани код Љига, где је у засеоку Петричу асфалтиран локални пут, недалеко од тунела „Бранчић“ на Коридору 11.

Асфалтни пут Вучић је обећао тамошњем становнику Слободану Петрићу, приликом пробијања Тунела, чије домаћинство је данас посетио.

Вучић је рекао да је за првих шест месеци ове године у државном буџету остварен резултат бољи за 460–470 милиона евра од планираног.

(Бета/Н1, 30. 6. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. da li to znači ako svi vučićevi pokušaji prpadnu da se kosovu prizna samostalnost, onda se ide na referendum, gde će se izmanipuliati istinska narodna volja i postići željeni cilj vučića. tolika upornost vučića da prizna kosovo je prosto neshvatljiva. čak je njegova volja jača i od tačijebe volje. najblaže rečeno neshvatljivo.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading