Студентски проглас за Косово и Метохију

Упозоравамо да би чином формалног признавања независности, или поделом Косова и Метохије, отпочела сигурна пропаст српског народа и његове државе

Ми, студенти српских универзитета, свесни смо своје одговорности у периоду који је пред нама и који ће бити од историјског значаја за српски народ. Увиђајући могућност да ће српска власт подлећи притисцима и пристати на поделу Косова и Метохије или на признавање независности такозване државе ,,Косово“, наша је грађанска дужност да станемо у одбрану Устава и интереса српског народа, чију будућу интелигенцију представљамо. Ми, доле потписани студенти:

– Захтевамо неприкосновено поштовање Устава Републике Србије (усвојеног 2006. год.) издвајајући део преамбуле да је ,,Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије“ и члан 8. који гласи да је ,,територија Републике Србије јединствена и недељива“.

– Захтевамо од председника Републике Србије, премијера, министара и посланика, и апелујемо на јавност, да се не сме потписати никакав најављивани споразум о нормализацији односа између Републике Србије и такозване државе ,,Косово“ који би довео у питање поштовање Устава Републике Србије, усвојеног 2006. год.

– Апелујемо да не сме доћи ни до каквог вида признавања независности нити поделе јужне српске покрајине.

Ако се одрекнемо Косова и Метохије, Србија нема будућност као држава. Ако се одрекнемо Косова и Метохије, српски народ се , пре свега, одриче 120.000 својих сународника. Ако се одрекнемо Косова и Метохије, српски народ губи културну баштину од непроцењиве вредности за национални идентитет и човечанство. Ако се принцип погази на Косову и Метохији, газиће се и у Прешеву, Бујановцу, Рашкој, Војводини…

Ми студенти, будућност ове земље, упозоравамо да би чином формалног признавања независности, или поделом Косова и Метохије, отпочела сигурна пропаст српског народа и његове државе. Ово је ЦРВЕНА ЛИНИЈА у преговорима са косовским сепаратистима! Даље више не сме да се иде!



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Studenti univerziteta *Ko Je Protiv A.Vucica i Partije Taj Je Protiv Srbije* ili studenti nekog drugog univerziteta?
    Saopstenje kao da je stvarno.

  2. Ко су ови студенти и са којих универзитета долазе?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading