ОТВАРАЊЕ НОВИХ ЕУ ПОГЛАВЉА: Свака риба у Србији мораће да има играчку!

Раније се хуманост узгоја односила на свиње и сличне животиње – од права на безболно убијање до права на игру и играчке – али, подвлачи Јоханес Хан, „зашто би свиње биле боље и напредније од риба“

Кад буду имале играчке, рибе ће овако изгледати (Извор. Јутјуб)

Луксембург/Београд, 27. 6. 2018. (С*ање ствари) – Србија је отворила два нова поглавља са ЕУ и одмах су се јавили проблеми. Наиме, ако са поглављем 33, које се односи на финансијске и буџетске одредбе, неће бити никаквих проблема – и ММФ сведочи да су наше финансије „као у апотеци“, по свему судећи са оним који носи број 13 и односи се на рибарство биће доста муке. Како сазнајемо, европски комесар за проширење Јоханес Хан није хтео да Србији „прогледа кроз прсте“ што нема море, него је закон применио „ни по баби ни по стричевима“: рибарство у Србији биће као да је острво у Тихом океану, што ће рећи да ће се рибо-гајење одвијати у специјалним условима, укључив и да ће свака риба морати да има своју малу специјалну играчку!

Раније се хуманост узгоја односила на свиње и сличне животиње – од права на безболно убијање до права на игру и играчке – али, подвлачи Јоханес Хан, „зашто би свиње биле боље и напредније од риба“?

До закључења овог броја нисмо успели да сазнамо како тачно изгледају рибље играчке које ће свако рибарског газдинство морати да набави. Такође, нису познати ни нови намети на Србију, али економисти блиски СНС-у сматрају да ће трошак за рибље играчке бити сразмеран оном када смо, несретно и неспретно, применили Споразум о стабилизацији и проширењу.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић рекла је да ће Србија применити све што ЕУ тражи од нас, а у случају да нема довољно пара за реквизите она се добровољно пријављује да забавља оне рибе које нису у стању да приуште играчке.

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading