Милорад Додик: Британци прислушкују државни врх и Србије и РС, Вучић то добро зна

Председник Српске указује да се не ради о обичним војницима, пешадинцима, већ специјалцима који се обавештајним радом баве помоћу веома савремене и софистициране технологије

Милорад Додик и Александар Вучић (Архивска фотографија: Танјуг/Димитрије Гол)

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио да британски шпијуни прислушкују државни врх Србије и Републике Српске, председника Србије Александра Вучића и њега.

Додик за данашњи Курир каже да постоје бројни докази да британске обавештајне службе имају прислушни центар и да прате државни врх Републике Српске, а претпоставља да је иста ситуација и у Србији, и да је то један од начина да се Србија дестабилизује.

На питање одакле докази за то, Додик одговара:

„Доказ су изјаве министра одбране, потврде да ће се Велика Британија бавити руским утицајем на овом простору. У јулу се формира посебан оперативни центар који предводе Британци. Ту су и изјаве британског амбасадора.”

Председник Српске указује да се не ради о обичним војницима, пешадинцима, већ специјалцима који се обавештајним радом баве помоћу веома савремене и софистициране технологије.

На констатацију да је поменуо и дестабилизацију Србије, Додик каже да је то „једна те иста ствар“ и да је „вероватно да то раде и у Србији“.

На подсећање да је рекао да и у Србији имају прислушни центар, Додик каже да претпоставља и тврди да је британска служба увек била присутна на овом простору и да су увек радили против српских државних и националних интереса.

„Доказ је и чињеници да је већ раније обавештајна служба БиХ отворила оперативне налоге прислушкивања званичника Србије и Републике Српске. Свако ко је овде упућен у било шта, зна да то у БиХ не може да се ради без одобрења западних служби. Шта ћете већи доказ од овог”, рекао је он.

На питање да ли је обавестио председника Вучића о томе, Додик одговара да „Вучић то врло добро зна“

(Танјуг/Факти, 25. 6. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Иво Андрић:
    “Дуготрајно робовање и рђава управа могу толико збунити и унаказити схватања једног народа да здрав разум и прави суд у њему отанчају и ослабе, да се потпуно извитопере. Такав поремећен народ не може више да разликује не само добро од зла у свету око себе него ни своју сопствену корист од очигледне штете…
    … Ваш човек је пун амбиција… Невоља је што је његова амбиција редовно већ у самом почетку погрешно постављена. Уместо да има у виду циљ и резултат рада, ваш човек стално мисли на став и улогу своје личности при том раду…
    … Кад мисли да је чврсто засео на власт, укратко – кад се осили – у таквом човеку брзо се развија несразмерна представа о својој важности и величини, упоредо са сумњом и бојазни да људи ту његову величину не виде како треба и не цене довољно. То ствара у њему потребу да своју силу испољава гласно и видно на сваком кораку”.

    Они који су нас довели довде одвешће нас још даље – Милован Витезовић.

    У ћутању је сигурност?!!
    П.С. Сећање на Предрага Милојевића и Саву Капетину.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading