Александар Вулин: Ја сам за разграничење на Косову и Метохији

Никада се промена граница не може радити без великих сила, али ако им је стало до трајног мира на Балкану, онда ће морати да поставе јасне границе и мораће да зауставе ширење Велике Албаније, каже министар одбране

Александар Вулин (Фото: Танјуг/Министарство одбране)

Сматрам да је разграничење најбоље решење за Косово и Метохију, каже министар Александар Вулин, и истиче да је реч о личном ставу. Уверен је да би се таквим решењем осујетило стварање „велике Албаније“, коју, сад већ и као министар и политичар, види као највећу опасност за регион.

„Велика Албанија се мора зауставити на Косову. На КиМ се мора зауставити ширење Велике Албаније и мора се зауставити процес дестабилизације овог региона. Другачије није могуће“, рекао је Вулин за Танјуг.

Прецизира и да је разграничење као решење за косовски проблем само оквирна идеја, која би морала да се разради: „Посебно је треба размотрити из угла питања шта учинити са Србима, који не би ушли у састав тог разграничења, шта са обавезама земаља које се налазе око нас….„.

Додао је да би такво решење морало да подразумева и гаранције да се Албанија и Косово после тога не могу ујединити, а Срби остати „разједињени“.

Питање је, примећује, да ли ће то бити могуће урадити, јер, како каже, много је фактора од којих то зависи, а пре свих – „шта каже српски народ, да ли се слаже или не, а онда наравно и шта ће рећи Албанци и велике силе“.

„Никада се промена граница не може радити без великих сила…Али, ако им је стало до трајног мира на Балкану, онда ће морати да поставе јасне границе и мораће да зауставе ширење Велике Албаније“, уверен је Вулин.

Министар наглашава, још једном, да је изнео лични став: „Не могу да говорим у име Србије. Србија ће на крају о томе говорити. И свако решење које буде донето мораће да буде потврђено до стране народа“, рекао је Вулин.

Србија је, како каже, на сталном удару оних који настоје да је дестабилизују. Разлог томе види у чињеници да је њен председник, Александар Вучић, „нетипичан европски лидер“, јер је јако тешко наћи његовог колегу који има такав ауториотет и поштовање свог народа и толико победа на изборима.

„Такав човек, који води Србију и систем, није драг већини сила. Они желе нестабилну политичку ситуацију у нашој земљи, у којој ће бити више малих политичких актера, који ће се највише плашити избора и мораће да прихвате све што им се из неких амбасада каже“, рекао је Вулин и подвукао да са Вучићем тако не може, јер је увек спреман да пита народ на изборима шта жели и увек подршку добија.

„Наравно да је процес дестабилизације трајан и не мисле да престану докле год не добију политичку сцену у Србији као 2000. године са једно 13 потпредседника владе, и једно 40-ак странака које чине владу и већину, коју можете да срушите када год хоћете“, уверен је Вулин.

Уверен је и да се све то ради плански, на шта је, каже, упозоравао, а ти његови ставови критиковани као претерани. Према његовим речима, део те приче су управо и протести и блокаде, и ширење лажних вести о затрованој води у Београду, па и шпекулације по нестанку новинара Стефана Цветковића…

„Како један облик протеста пропадне, рађа се други и увек са истом организацијом и матрицом и увек када Александар Вучић треба да преговара о КиМ“, закључио је министар Александар Вулин.

(Танјуг/Политика, 16. 6. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Ја сам једнако за разграничење, за разграничење у вулиновој тешко оштећеној глави – да се раздвоје седморица моралних и карактерних патуљака ( одгајених под покровитељством Снежане – александра вучића, такође располућене на маћеху, злу вештицу и коња који ће донети принца ) како не би настала Велика Глупост као фактор нестабилности здравља у Срба… Разграничење учинити у затворској душевној болници, у дужем временском периоду ( једнако поступити и са поменутом ” Снежаном ” )…
    Колико пута треба поновити вулинима, дачићима, вучић има и свим другим душевно растројеним издајницима и кокошарима да на целовитом Србском Косову и Метохији, подразумевајући Скадар и старе српске земље под шиптарским окупацијом, честити и мирољубиви Шиптари увек могу слободно и достојанствено живети по СРБСКОМ законику, тапији, тестаменту, традицији, праву и правди, као житељи Србије и Србских земаља. Све друго је лаж, грех, злоиманост, непостојање и безбожност… Колико пута вам треба рећи, ви, гњили и трули плодови градине Србске ?!

  2. Александар Вулин: Ја сам за разграничење на Косову и Метохији
    ++++
    А ја верујем, да су грађанима наше јадне, опљачкане и окупиране домовине потребне хитне инвестиције.
    У проширење затворских капацитета.
    Да, када ускоро почне борба за ослобођење од шљама који се накотио у овом логору који још увек зову Србија, када почну прво хапшења оног антрополошког шљама који је маја 2008 године од крволочних убица србких грађана примио аванс и два пута задатке да униште нашу домовину, сместимо где им је одавно место.

    http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

    А када тај шљам после суђења у име народа сместимо до краја живота у затвор, одузмено им сву покретну и непокретну имовину опљачкану од народа, сва оне њихове сараднике који нису стигли да са породицама и коферима опљачканих народних пара побегну из логора сместимо на исто место, онда ће грађани почети демонтирање овог злочиначког система, и неће имати милости ни према једном који сада хвали достигнућа управника логора, оном ко прима плату из буџета и штити ово зло окретањем главе.
    Са њима ће отићи и сво оно зло које су донели нашим грађанима, сви они сатанисти и гованца из ткз. невладиних организација као и они који их као њихови заштитници на терет свих нас грађана из буџета подржавају.
    Постоји само један-једини избор у овом логору.
    Ми, са ( још увек ) нашом јадном дечицом.
    Или они ?
    Трећи пут не постоји !

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading