Свештеник Ненад Илић: Вучићу, буди човек и послушај своју Цркву!

Александре Вучићу ‒ буди човек, колико год ти то било тешко. Тешко је то и сваком од нас

Александар Вучић (Извор: Анадолија)

Нећеш да послушаш своју Цркву?

Александре Вучићу ‒ буди човек, колико год ти то било тешко. Тешко је то и сваком од нас.

Немој да расписујеш референдум који може да има само два резултата ‒ дефинитивну пропаст једног народа са тешком и повремено великом историјом (уколико медијима излуђен народ пристане на „компромисну“ опцију) и ‒ страдање и ратне заплете, уколико народ одбије понуђени „компромис“.

Црква ти је рекла ‒ не форсирај. Чувај стање „замрзнутог сукоба“.

Можда ти и није лако ‒ али буди човек и преузми одговорност. Толико си се трудио да је преузмеш.

Референдум о КиМ

Можда је најбоља стратегија поводом референдума о Косову и Метохији који је изабрани Председник Србије јуче најавио ‒ ћутање, све док власт не изађе на чистину са предлогом.

Срби су склони да се у коментарисању политике уморе и засите.

Много је боље и некако „опасније“ да народ ‒ ћути и чека. Док не дође тренутак. Ионако сви већ све мање-више знамо.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница свештеника Ненада Илића)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Чему уопште обраћање ЊЕМУ? Показао нам је превише пута за шта нас сматра и шта ће нам урадити још до краја. Зато не треба причати с њим, него захтевати његову смену. Потпуна је лаж да њега подржава већина у Србији, као што су лажни и сви његови “успеси”. Постоји процедура за његов опозив. Спроведимо је! Нису потребне демонстрације, нису неопходни ни пендреци. Зашто Срби стално учествују у његовим изборима и играју по његовим правилима? Шта мислиш, народе, да ми њему одредимо правила? Да ми организујемо његов одлазак, а не он своју владавину.
    Тиме нећемо спречити издају, јер издајници стоје у реду и моле да их ангажују. Управо их сад спремају да би ЊЕМУ дали до знања да је нико и ништа у њиховим рукама. Ипак, можемо се лишити најогавнијег створа који просто сатире својом појавом и наступима. За почетак, мало ли је?

  2. #Вербали делинквент
    -Bilo bi zanimljivo cuti kako to mislite da se izvede?

  3. Нажалост, подршком жутима који ће да ударе на њега, чим буду добили налог. Смисао онога што сам написао је да једино што можемо да урадимо у садашњем стању је да макнемо љигавца, а не да променимо систем. Сматрам да је већ неко олакшање, иако се суштински ниште неће променити, да се дође у ситуацију да можемо да укључимо телевизоре и читамо новине.
    Наравно, пре тога не смемо да наседнемо на фору да нас љигави поведе у “одбрану Србије”, наводно супротатављајући се налогодавцима, а у суштини плашећи се за своју судбину. Њега судбина Србије занима исто колико нас његова судбина.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading