Александар Вучић: Цркву поштујем, али бирам право да размишљам о будућности земље

Верник сам, не идем баш сваке недеље на литургију и чини ми се да Црква никад није имала бољи однос с државом, али то не значи да треба да мислим у свему исто као владика Амфилохије, рекао је Вучић

Александар Вучић (Фото: Anadolu Agency/Getty)

Председник Александар Вучић каже да не жели да одговара на језик увреда, да Цркву поштује, али да то не значи да у свему треба да мисли исто као владика Амфилохије.

„Изабраћу право да размишљам о будућности земље, као што размишљам о будућности народа. Поштујем њихов став, а на језик увреда никад нећу одговарати, не пада ми на памет да у то улазим”, рекао је за Пинк телевизију замољен да коментарише нападе који долазе из Цркве, а у вези с косовским питањем.

Ако неко мисли да је то у реду, каже, он нема ништа против.

„Верник сам, не идем баш сваке недеље на литургију и чини ми се да Црква никад није имала бољи однос с државом, али то не значи да треба да мислим у свему исто као владика Амфилохије”, рекао је Вучић.

Упитан сматра ли да иза таквих напада стоје и неки други, „виши интереси”, Вучић је рекао да има и много других који га сваког дана нападају, а да је његова обавеза да се бори.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Танјуг/Политика, 16. 5. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Vučiću, ko ti daje pravo da ti sam odlučuješ o sudbini Kosova? To pravo nije temeljeno ni u Srpskom ustavu, niti kao predsednik imaš to pravo. To što ti činiš je bezumna samovolja na štetu Srbije, naroda na Kosovu i naroda u Srbiji. Da li si toga svestan? Uveren sam da si svestan svih posledica koje svojim odlukama proizvodiš na štetu Srbije, ali si izabran kao podoban da to sprovedeš. Ovde se ne postavlja pitanje tvoje svesti, već o očiglednoj nameri da Srbiju rasparčaš. jer posle Kosova dolazi na red Sanžjak, pa Vojvodina, pa Preševska dolina a gde će kraj biti to samo Bog zna. Kako onda može narod da veruje takvom predseniku države? Kada se čovek pomiri da stavi glavu u torbu, onda mu je svejedno šta će dalje biti. To će samo budućnost pokazati. Kada se nebo nad Srbijom naoblači i počnu da gruvaju gromovi, vidi šta će dalje biti.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading