Европска банка за обнову и развој угостила „жуту патку“

На бизнис форуму Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) у Јордану, поред Иницијативе „Не давимо Београд“, били су и Душан Вујовић, Божидар Ђелић, Милица Делевић, као и председник УО „Јунајтед групе“ Драган Шолак, у чијем је власништву и ТВ Н1

Фото: ЕБРД

Представник Иницијативе „Не давимо Београд“ Добрица Веселиновић боравио је 9. и 10. маја у Јордану, где је присуствовао годишњем скупу Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) под називом „Енергија за економију“. Веселиновић за „Политику“ каже да је на састанцима с директорима и представницима ЕБРД-а указао на пројекте који се изводе у Србији, а које финансира и ова банка. Реч је о реконструкцији Славије и пројекту депоније у Винчи, али и о будућим пројектима у саобраћају и енергетици.

– Иницијатива „Не давимо Београд“ ради с организацијом која се зове „Bank Watch“ и с њима сам ишао тамо. Они раде мониторинг светске и Европске банке за обнову и развој. Осим о пројектима у Београду, на скупу у Јордану било је говора и о зајмовима за Електропривреду Србије и проширењу капацитета за угаљ и мале хидроелектране – каже Веселиновић.

(Политика, 11. 5. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Ако банка ЕБРД финансира реконструкцију Славије и депоније у Винчи, најблаже речено контроверзне пројекте наше препаметне и препоштене градске власти, питам се каква су ова, овде поменута господа, политичка алтернатива и коме.

  2. Депонија у Винчи — овде је реч о толико опасном отпаду да га ниједна држава ЕУ неће сконцентрисаног на својој територији.

    Поставити отровну депонију у близину археолошких налазишта Винчанске културе је антидржавни и антинародни акт.

    Замислимо, на пример, да Египат поред пирамида у Гизи постави сличну депонију или нафтну рафинерију!

    Недавна изјава прве министарк(ињ)е да је депонија еколошки (!) пројекат је само примитивни цинизам незналице, црнохуморни испад на радост оних који нам сервирају овакве пројекте.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading