Вељко Ђурић Мишина: У НДХ било више од 1.000 стратишта српског народа

Постоје сазнања да је на подручју Независне Државе Хрватске било више од 1.000 стратишта српског народа, од којих многа након рата нису обиљежена и меморијализована, рекао је директор Музеја жртава геноцида

Директор Музеја жртава геноцида из Београда Вељко Ђурић Мишина истиче да постоје сазнања да је на подручју Независне Државе Хрватске било више од 1.000 стратишта српског народа, од којих многа након рата нису обиљежена и меморијализована.

Истиче да је посебна тема Музеја жртава геноцида страдање српског народа у НДХ.

„Историјска наука у вријеме бивше Југославије се није много бавила страдањима српског народа у НДХ јер би тако било утврђено ко су злочинци и ком народу припадају, а ко су жртве.

Сигурно би било утврђено да су највећи злочинци у Другом светском рату, на овим просторима, били припадници хрватског народа, а највеће жртве Срби. На тај начин би била урушена политика братства и јединства“, казао је Мишина за Срну.

(ИН4С, 5. 5. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. U socijalističkoj Jugoslaviji, svako ko priča o genocidu nad Srbima proglašavan je za nacionalistu i šovinistu.

  2. Фотографија НЕПРЕБОЛ… Са колико суза и немих јецаја, широм затворених или широм отворених очију, како ко уме и зна да очињим видом и душиним тајновиђењем логоси НЕПРЕБОЛ, се у срце човечије урезује патња и доживљај патње ове нејачи српске, праведника Господњих, са колико суза и јецаја, молитве и безгласног крика се дагеротипија вечног памћења заклања јагањаца кротких, српских, безазлених, у Икону НЕПРЕБОЛ рукослови, туго моја непролазна… Анђели усликани, стратиште се душе моје убоге!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading