Нема промене црквеног Устава на овом заседању Светог Архијерејског Сабора

Сабор донео одлуку да принципијелно ове године неће бити никакве ревизије текста црквеног Устава, чак ни у деловима око којих постоји општа сагласност

Сабор СПЦ (Извор: СПЦ)

Више портала у Србији пренело је вест да је Свети Архијерејски Сабор одложио разматрање текста предлога новог Устава СПЦ.

Kругови из Патријаршије појаснили су нашем порталу да није у питању велико изненађење, нити да је дошло до великих „свађа међу владикама“, како пише Српски телеграф, јер је уочи Сабора схваћено да је у питању врло комплексна материја, која захтева додатно проучавање.

Синоћ је Сабор донео одлуку да принципијелно ове године неће бити никакве ревизије текста црквеног Устава, чак ни у деловима око којих постоји општа сагласност.

С обзиром да је у средишту пажње архијереја Косово и Метохија, Комисија за ревизију црквеног устава наставиће рад и размотрити пристигле примедбе на Предлог, касније током ове и следеће године.

На челу Комисије за ревизију црквеног Устава остаје митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

(Стање ствари)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Етнофилетизам је дубоко укорењен у СПЦ и зато је тешто очекивати да ће лако да се крене ка оздрављењу стања у нашој помесној Цркви .

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading