Епископ Атанасије (Јевтић): Промена свести Срба – демонска претензија несрећника на власти

Садашњи несрећник хоће да промени свест српског народа, то је демонска претензија! То су и ови безбожници, марксисти говорили – да хоће да промене свест коју је Бог усадио у човека, рекао је умировљени епископ Атанасије

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Умировљени Епископ захумско-херцеговачки г. Атанасије началствовао је у недјељу, 29. априла Светом литургијом у цркви Богородице Љевишке уз саслужење архимандрита Михајла, игумана Манастира Светих  Архангела, протојереја-ставрофора Велибора Џомића архијерејског намесника подгоричко–колашинског из Митрополије црногорско-приморске, оца Слободана Ђорића, старешине Саборног храма Светог Георгија у Призрену, оца Ђорђа Стефановића, старешине цркве Богородице Љевишке, професора и ђака Призренске богословије, студената и гостију из Грчке и Херцеговине.

„Данас заседа Свети архијерејски сабор, помолимо се да и њима Бог пошаље Духа Светога, да их просвети, и да Јеванђеље проповедају и право управљају речју Истине, и да се овом народу нађу од помоћи. А овом народу треба подршка, са свим страна – а нарочито с Неба. Имали смо, нажалост, после светог краља Милутина – касније, у ново време – и безбожних владара, који су овај народ одвајали од Бога. Садашњи несрећник хоће да промени свест српског народа, то је демонска претензија! То су и ови безбожници, марксисти говорили – да хоће да промене свест коју је Бог усадио у човека, а то је богољубива, богоцентрична, христоцентрична свест и савест. Нека и њих Бог уразуми, да се и они врате на пут Истине и на пут Божји“, рекао је Епископ Атанасије на Литургији у Богородици Љевишкој.

Послије Свете литургије заједничарење је настављено у Богословији.

Наслов и транскрипт: Стање ствари

(Митрополија црногорско-приморска, 2. 5. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Вл. Атанасије критикује власт због рада на ”промени свести у Срба”. У праву је свакако, само о тој очигледности су већ и врапци дунавски престали да цвркућу.
    Заборавља Вл. Атанасије да је и он био рани учесник који је допринео циљу тог западног пројекта. Бројни су речити а истовремено простачки написи у којима је блатио свог брата Артемија, које су преносила сва антисрбска пропагандна гласила, од Блица до Курира до Б92. Истрајавао је Вл. Атанасије у лажним оптужбама да је Вл. Артемије покрао ”сиротињу са Косова”, и годинама га клеветао на сваком скупу верног народа и тако постигао да буде инструмент у извршавању одмазде Јосифа Бајдена, доказаног мрзитеља Срба, над ”непослушним” Артемијем који се дрзнуо да не да свој благослов за Бајденову посету светињама на КиМу… Епилог знамо, понижавајуће одстрањивање Вл. Артемија из СПЦ, посејано семе раздора, мржње и де-факто раскола међу 1-2% Срба тзв. ”верника”. Видимо да и у овој косовској светињи, и то после Пасхалне Литургије (!) Вл. Атанасије успева да у у петоминутној беседи, са нескривеном презиром ”помјане” и оне православне које назива ”зурлотима”. Каквој и чијој промени свести доприносе такви наступи?

  2. У позадини, на слици, јасно се види да нема
    ДАРОХРАНИЛИЦЕ у Олтару/Престолу?!
    А, зашто?
    И то је, уклањање Дарохранилице са Престола, такође
    промена свести Православног народа, за кога и у чију
    корист – то зна само Владика Атанасије!!!
    Ако се погледа слика са теме на Стању ствари –
    Патријарх у посети Призрену – имамо ису ситуацију:
    на Престолу, у Олтару, нема ДАРОХРАНИЛИЦЕ?!
    Владика Атанасије Јевтић би учинио праву ствар,
    ако би се помирио са својим Братом Артемијем,
    и тиме помогао СПЦ-и и Србском Народу!
    Ако то учини – Господ Бог Му је ”дужник”, а ако
    не учини …

    Драган Славнић

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading