ВУЧИЋ И СОРОС: Охрабрићемо Србе да се изјашњавају као Роми!

Србија има прилику да искористи европске и националне ресурсе да унапреди положај најугроженијих грађана Србије, међу којима су и Срби, истакао је познати хуманиста и филантроп Сорос

А. Сорос и А. Вучић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Београд, 20. 4. 2018. (С*ање ствари) – Председник Србије Александар Вучић састао се са Александром Соросом, замеником председавајућег Фондације за отворено друштво, са којим је разговарао о напретку Србије у европским интеграцијама, подизању предузетничког духа и унапређењу положаја Срба  у Србији.

Алекс Сорос је рекао да је Фондација за отворено друштво (Сорос фонд) спремна да помогне колико год је у њеној моћи у унапређењу положаја Срба у Србији, што би у великој мери допринело и њиховом већем учешћу у јавном животу. „Србија има прилику да искористи европске и националне ресурсе да унапреди положај најугроженијих грађана Србије, међу којима су и Срби“, истакао је познати хуманиста и филантроп Сорос.

Председник Вучић је захвалио Алексу Соросу што је одвојио мало времена у свом згуснутом распореду да посети Београд, а посебно је био до Неба захвалан што је Соросова фондација одабрала Београд за седиште регионалне иницијативе „Интеграција Рома 2020“. Та иницијатива биће под покровитељством Владе Србије, а Вучић и Сорос сложили су се да је једно од решења да се Срби у већем броју изјашњавају као Роми. „Када буду видели какве све погодности нуди статус Рома, мало ће Срба до 2020. пожелети да остану Срби а да се не интегришу у Роме“, стоји у саопштењу.

На крају је Александар рекао Алексу: „Поздравите Вашег тату!“

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Да ли је овај млади Сорош нормалан? Тачно је да су Срби угрожени у својој земљи Србији, што се нигде не дешава са домицилним становништвом у околним земљама! Да ли је и АВ прихватио идеју да се што више Срба изјашњава као Роми? Због чега не би било обратно, Роми да се изјашњавају као Срби јер живе у Србији?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading