Славиша Ристић: Помозите Србима са КиМ, спречите Вучића да потпише споразум

Уколико Београд потпише акт о признању Косова, што је суштина правно обавезујућег споразума, то ће бити разлог да Срби напусте Косово и Метохију, каже народни посланик са КиМ Славиша Ристић

Славиша Ристић

Народни посланик и последњи градоначелник Зубиног Потока по српским законима Славиша Ристић био је гост емисије „РасПравда“ која се реализује у сарадњи портала „Правда“ и продукције „HelmCast“. Ристић је објаснио како је Александар Вучић у договору са ЕУ и Албанцима омогућио успостављање власти нелегалне терористичке државе Косово у општинама Лепосавић, Косовска Митровица, Зубин Поток и Звечан, те упозорава на егзодус Срба који би могао да уследи ако се потпише споразум по коме се Косову даје столица у УН.

Ристић је рекао да је Вучић државност Србије заменио за заједницу српских општина што је катастрофа за српски народ.

„Без државе Србије нема живота Србима на Косову и Метохији. Гола лаж је да нам ЗСО омогућава опстанак“, објашњава он и додаје: „Уколико Београд потпише акт о признању Косова, што је суштина правно обавезујућег споразума, то ће бити разлог да Срби напусте Косово и Метохију.“

Водитељ Миодраг Зарковић и Славиша Ристић

Он је рекао да Срби не могу да опстану на независном Косову. Ристић је упозорио на манипулације власти из Београда у облику порука да ће Албанци протерати све Србе уколико се не потпише правно обавезујући споразум и призна Косово. Он каже да је истина супротна и да ће уследити нови егзодус – ако Србија одустане од Косова и Метохије.

Ристић у емисији детаљно говори о ситуацији пре и након Бриселског споразума, сарадњи Вучића са албанским терористима Тачијем и Харадинајем и другим битним темамама по опстанак Срба на КиМ.



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. “То је више демагогија него целовити концепт.”

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading