Василије Крестић: Подижу споменик Степинцу на месту где је почео покољ над Србима

То је било јако усташко подручје, а подизање споменика баш на том мјесту представља још један доказ да та идеологија опстаје. Ово је само дио њихове политике која траје деценијама, рекао је академик Крестић

Василије Крестић

„У Хрватској готово да нема краја у којем Срби нису доживјели страшна страдања, укључујући и подручје Сиска у чијој се близини налази Зрин, а најављено подизање споменика контроверзном хрватском кардиналу Алојзију Степинцу, баш на том мјесту, још један је доказ да је усташка идеологија жива“, рекао је академик Василије Крестић.

„То је било јако усташко подручје, а подизање споменика баш на том мјесту представља још један доказ да та идеологија опстаје. Ово је само дио њихове политике која траје деценијама“, рекао је Крестић за „Вечерње новости“.

Он је нагласио да Хрватска Србији спочитава „све и свашта, и када за то има разлога, и када нема, а сама вуче потезе чији је циљ стварање чисте Хрватске“.

Споменик Степинцу ће, како је најављено, бити откривен 8. маја у Зрину, општина Двор на Уни. Бискуп Владо Кошић, познат по глорификовању усташке НДХ, најавио је да ће ускоро и у центру Сиска бити постављено још једно обиљежје Степинцу.

Загребачки кардинал Јосип Бозанић рекао је да ће биста у Зрину бити постављена на 120 година од рођења Степинца и 75 година од страдања становника тог мјеста које су, према тврдњама Хрвата, спалили партизани.

Бозанић, међутим, није ни поменуо страдања Срба у том крају у Другом свјетском рату и деведесетих година прошлог вијека.

Усташки злочини у НДХ почели су баш у тој области покољем Срба у глинској цркви, а из Сиска су одмах многи угледни Срби одведени у логоре.

(РТРС/ИН4С, 20. 4. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

12 replies

  1. Браво за Василија Крестића, најбољег познаваоца хрватског геноцида над Србима. Једини човек међу Србима који је стручњак за геноцидну политику “неовисне” државе Хрватске.

  2. Alojzije Stepinac je bio ustaša!

  3. Какво им је историјко наслеђе, такви им и споменици.

    Матер ти је љуљо угарин на крилу,
    Степинац ти оца покрсти на силу.
    То ти је порекло, поноси се њиме,
    реци својој деци, који су им преци.

  4. Neonacistički festival u Nemačkoj na Hitlerov rođendan

    http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/svet/3112581/neonacisticki-festival-u-nemackoj-na-hitlerov-rodjendan.html

    Napad Nemačke na Jugoslaviju 1941. (Blitzkrieg 25) / Arhivski dokumentarni film

  5. GOVOR dr.VIKTORA GUTIĆA ODRŽAN U SANSKOM MOSTU 1941g.

    ’’ Nema više srpske vojske ! Nema više Srbije ! Nema gedza naših krvopija, nestalo je ciganske dinastije Karađorđevića pa i kod nas ,uskoro, drumovi će se poželjeti Srbalja, al’Srbalja više biti neće. Izdao sam drastične naredbe za njihovo potpuno ekonomsko uništenje, a slijede nove za potpuno istrebljenje. Ne budite slabi ni spram jednoga. Držite uvijek na umu da su to bili naši grobari i uništavajte ih gdje god stignete a blagoslov našeg poglavnika i moj neće vam uzmanjkati. Svaki, koji se za njih bude zauzimao postaje samim tim neprijateljem hrvatske slobode. Srbi neka se ne nadaju ničemu, i za njih je najbolje da se isele, neka ih nestane iz naših krajeva ’’

    citat iz MAGNUM CRIMEN

  6. A dje vi je spomen zrtvama komunizma i zasto ste zabranili rad na popisu tih srbalja?
    Sramota je da se o jasenovcu govori jednom godisnje i to u svrhu manipulacije javnoscu, pseudosrbovanja.
    Sramota komunjare, sramota – al za vas su ljudi zivotinje pa osecanja sramote nema, samo vase nasilje nad javnom svescu.

  7. Спомен жртвама комунизма ?

    То нећемо видети докле год је на власти комунистичко-националистички-криминални фронт који је покренуо грађански, верски и лоповски рат у Југославији да би сачувао власт. Тај КНК фронт су још пре четврт века успоставили седморо гангстера : Милошевић, Дачић, Шешељ, Николић, Вучић, Аркан, Палма. То су људи који су Србију увели у рат да би као “заштитници србства” ускочили у политичко седло и јахали државу и народ, водећи их директно у пропаст.

  8. @Деда Ђоле
    Поздрав и подсећање за @Деда Ђоле – ко је тај “који је
    покренуо грађански, верски и лоповски рат у Југославиј”!

    https://www.youtube.com/watch?v=tGICBp-BHVc

    Драган Славнић

  9. И да наставим : док тај КНК фронт буде на власти, неће Србија видети мира ни просперитета. Најновији Шешељев испад у Скупштини доказује тежњу тог фронта да Србију стално држи у конфликтима са суседима. Као димна завеса, ти конфликти скривају злодела тог фронта, пљачку, корупцију, издају.

    Још увек активна, СЛУЖБА нас перманентно дими причама о давно несталим усташама, четницима и балијама. Вероватно је она и организовала Шешељев испад који је послужио хрватским властима као доказ да је Србија непријатељ, да у њој хара четнички војвода и да је куповина израелских авиона оправдана.

  10. @Деда Ђоле
    Притајио си се неко време коментаришући текстове невезане директно за твоју прву и једину љубав, усташтво у било ком облику. Па као упозорење, нови(ји)м читаоцима сајта, да се не би саблажњавали, под надимком ”Деда Ђоле” и маском мржње против комуниста се скрива симпатизер усташтва и апологета злочиначке НДХ.

  11. @Don Quixote
    За коментар – чиста 10-ка /десетка/!

    Драган Славнић

  12. Шешељ газио хрватску заставу ?

    Да, али не само њу. Он је газио и наш Парламент, који и иначе у овом тренутку – као што је рекао један коментатор – личи на зоолошки врт у коме дивљају шакали а пред чијим улазом нилски коњ растерује стране делегације.

    Сам чин гажења заставе нико није видео. Али, извесни хрватски и србски политичари су га једва дочекали. Одмах су потегнули четничко – усташку терминологију, обећали мере, контрамере, противмере и супермере. И потрчали да купују Мигове, Фантоме и хеликоптере што ће знатно подићи наше плате и пензије.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading