КРКОБАБИЋ С ЉУБАВЉУ: Само надбискуп Хочевар може обновити Светосавље у Србији!

Београд, 18. април 2018. (С*ање ствари) – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић разговарао је данас са београдским надбискупом Станиславом Хочеваром о унапређењу и очувању Светосавља у Србији.

Надбискуп Хочевар подржао Кркобабићеву акцију за спас српског Светосавља (Фото: Влада Србије)

Кркобабић је након сусрета, на којем је било речи и о поспешивању концепта Светосавља у циљу очувања свести Срба, оценио да је разговарано о кључним стварима за Србију, а то је, пре свега, на који начин сачувати светосавски пут српске нације.

Министар је позвао Хочевара да уједине своје дугогодишње појединачне напоре како би утицали на очување и даље развијање православља и посебно његове српске верзије – Светосавља.

Надбискуп Хочевар је, иначе, дугогодишњи поштовалац Светог Саве – позната је његова изјава како Срби не треба да се одрекну Светога па макар никад не ушли у Европску унију! „Св. Сава се у Србији слави као монах, владика, подстрекач културе, државник и дипломата, што је створило јединствену симбиозу хришћанства и Српства – а то сваког добронамерног католика може само да радује“, рекао је том приликом београдски надбискуп.

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , ,

2 replies

  1. У Ж А С ! ! ! !

  2. Невиђени лажови, лицемери.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading