Владимир Путин: Светом ће завладати хаос уколико Запад поново буде гађао Сирију

Москва је јуче, после најаве треће рунде санкција САД против Русије, изашла са оштром оценом мотива Вашингтона за овакву стратегију

Владимир Путин (Фото: Kremlin Pool/Zuma Press)

Светом ће завладати хаос уколико Запад поново буде гађао Сирију, запретио је руски председник Владимир Путин у недељу увече, после телефонског разговора са иранским лидером Хасаном Руханијем. Москва је јуче, после најаве треће рунде санкција САД против Русије, изашла са оштром оценом мотива Вашингтона за овакву стратегију.

„Убеђени смо да иза бројних санкција стоји неприкривени покушај да се уведе неправична конкуренција ради истискивања ривала, у овом случају руских фирми, с међународног тржишта. То, наравно, нема никакве везе са ситуацијом у Сирији или на било којем другом месту у свету. Нема ничег налик овој нелегалној међународној економској отимачини”, пренеле су јуче агенције изјаву Дмитрија Пескова, портпарола Кремља.

(Политика, 16. 4. 2018)

 



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Zaista se postavlja pitanje šta će nam predsednik koji pristaje i Srbiji donosi bolna rešenja Kosovskog pitanja? Zašto si uopšte sebi dao u zadatak da ti isključivo reševaš Kosovsko pitanje? Da je moglo povoljno po Srbiju da se to pitanje reši, sigurno bi ga i pre tebe rešavali predhodni predsednici Srbije. Znao si to i ti, ali za razliku od tebe predhodni predsednici nisu želeli da ga rešavaju tako kako ga ti sada rešavaš. A rešavaš ga tako što ga iz čista mira i bez griže savesti prepuštaš šiptarima. Ako to što ti radiš, nazivaš rešenjem, a ja to nazivam izdajom, sudiće ti Srbija i ceo srpski narod, ma gde se trenutno nalazio.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading