Милорад Додик: Хапшење Ђурића недопустиво понижење Србије

„То је ароганција која је похрањена подстицајем које приштинске власти добијају од страног фактора у покушају да манифестују своју власт на простору Косовске Митровице“, рекао је Додик

Милорад Додик (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за „Радио Београд 1“ да су догађаји на северу Косовске Митровице груба манифестација силе и недопустиво понижење Србије.

Додик је поручио да се солидарише са директором канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем и људима на Косову и да му је жао због инцидената.

„То је ароганција која је похрањена подстицајем које приштинске власти добијају од страног фактора у покушају да манифестују своју власт на простору Косовске Митровице“, рекао је Додик.

Додао је да верује да ће Београд адекватно одговорити и истакао да је хапшење представника државе Србије у јужној покрајини догађај без преседана.

(РТС, 26. 3. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Није само ухапшен, има хапшења у којима се неко само спроведе, без лисица, без сагињања. Ово је било најтеже понижење Србије и њених власти, помно снимано и одмах објављено да цео свет види српске руководиоце – “кршитеље закона”. Што се мене тиче – законито, то просто тако иде … Како ове власти раде, такав им је резултат.

    Српске власти већ годинама понижавају грађане Србије, и то никако не може да изађе на добро. Толико фалсификата и лажи, толико кршења закона и демократије – толико нама знаног из комунистичког раздобља, толико ниподаштавање јавности и грађана … није добро, није добро.

    С овом влашћу Србија иде у понор. Све ће да се заврши новим празним и лажним изјавама, пропагандом, наводним окупљањем грађана, неделотворном политиком.

    У свету нормалних земаља одговор би морао бити брз и реципрочан: шиптарског званичника на исти начин ухватити и измалтретирати, у најмању руку. Али, Србија није држава.

  2. Briselski sporazum na delu

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading