Свештеник Ненад Илић: Нови српски филм – „Богаташи у мантијама као ситни дилери“

Зар полиција тренутно игде тражи дрогу осим код српских свештеника? Ко је тако генијално успео да сузи потрагу на најопасније нарко-дилере, оне у мантијама наравно

Извор: Блиц

Чисто драматуршки гледано:

Црква је свим образованим друговима позната као „опијум за народ“. Мало је банално да се сад у овом новом времену разоткрива као мрежа за трговину наркотицима. Некако превише на прву лопту.

Какав је сад ово нови луди поп-дилер који се није примирио после спектакуларног хватања оног претходног?

Зар полиција тренутно игде тражи дрогу осим код српских свештеника? Ко је тако генијално успео да сузи потрагу на најопасније нарко-дилере, оне у мантијама наравно?

Пошто је већ познато да се свештеници ваљају у богатству – зар није мало танка мотивација да се тако масовно бацају у ризик шверцовања и растурања мањих и већих количина опојних средстава?

Другови, можда ипак треба направити неке корекције у сценарију.

Нико не каже да баш све није онако како медији преносе. Можда и јесте, али све заједно почиње да изгледа скроз неубедљиво. 😒

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница свештеника Ненада Илића)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

2 replies

  1. Ово је одговор режима на Апел који су потписали епископи и свештеници СПЦ.

  2. Препознатљива идеологија је у стилу кинеског Мао Зе Дунга ухватила корјене и код наших другова. Дакле, религија је опијум за народ па је требало наћи материјални доказ за то. Ето нашли су. Сада прст на чело народе па размишљај.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading