Приштина забранила Марку Ђурићу посету Косову и Метохији

Селаковићу није одбијен захтев пошто га он није ни упутио, изјавио саветник министра иностраних послова Косова Јетљир Зуберај

Ђурић каже да ће у понедељак бити у Митровици (Фото: Танјуг)

Приштина је управо забранила Марку Ђурићу и Николи Селаковићу посету Косову у понедељак, сазнаје Танјуг ексклузивно.

Њих двојица требало је у понедељак да учествују на панелу у оквиру унутрашњег дијалога.

Ђурић за Танјуг каже да ће у понедељак бити у Митровици.

Албанци не могу да ме спрече да се обратим свом народу, реаговао је Ђурић за Танјуг поводом забране. (Танјуг)

Селаковић није ни тражио дозволу за посету Косово

ПРИШТИНА – Саветник министра иностраних послова Косова Јетљир Зуберај је изјавио да генералном секретару Председништва Србије Николи Селаковићу није одбијен захтев за посету Косова пошто га он није ни упутио.

Министарство иностраних послова Косова потврдило је да због неприхватљивих изјава није дало сагласност за посету Косову директору Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марку Ђурићу, у понедељак, 26. марта.

Како агенција Бета сазнаје у том министарству, осталим члановима делегације је улазак дозвољен. На основу споразума из Брисела, дозволу за посету Косову издаје Министарство иностраних послова Косова, а ово није први пут да Марку Ђурићу није дозвољен долазак. Ђурић је требало у понедељак да учествује на панелу у оквиру унутрашњег дијалога о Косову.

Зуберај је рекао да су спекулације да Селаковићу није дозвољен улазак на Косово део покушаја подизања тензија на дан када председници Косова и Србије, Хашим Тачи и Александар Вучић уз посредовање високе представнице ЕУ, Федерике Могерини, разговарају о политичким питањима нормализације односа између две земље. (Бета)

Наслов: Стање ствари

(Политика, 23. 3. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

  1. Јер су тако у могућности.

    На основу споразума из Брисела, дозволу за посету Косову издаје Министарство иностраних послова Косова, а ово није први пут да Марку Ђурићу није дозвољен долазак.

  2. Zabrana Marku Đuriću da dodje na Kosovo je normalna posledica sveukupne štetne politike Beograda u vezi sa Kosovom. Konstantna popuštanja Prištini od strane Beograda, postalo je pravilo ponašanja a na štetu Srbije i srpskog naroda na Kosovu. Ako su nam je K i M oteti ratom i bombardovanjem, zašto se nismo odmah zaštitili rezolucijom SB UN, PA NI KASNIJE, SVE DO DANAŠNJEG DANA. Ako smo zbog rata i bombardovanja morali da popustimo, nismo morali u pregovorima koji su vodjeni u miru.Tada smo morali biti tvrdi orah, ne dati ništa, bez obzira na pritiske zapada. Danas bi stvari sasvim drugačije izgledale. ALI, MIROLJUBIVA POLITIKA BEOGRADA, koji je stalno bio spreman na kompromise na svoju štetu, ispustio je kao pregovarač sve iz svojih ruku i sada je Beograd postao sluga Prištini. Eto, dokle nas je dovele politike lažnih kompromisa.

  3. И поред забране, Ђурић је отишао на Косово !

    Зашто ?
    Одговор је прост : треба стално стварати проблеме. Одржавати напету ситуацију. Напету, бурну и мутну. Само у тој мутној и узбурканој води, Вучић, Тачи, Харадинај, Дачић и Cº- вероватно уз подршку страних служби – савршено пливају.

    Кад не би било проблема, кад би владао мир, Срби и Албанци би заједно изашли на улице и отерали мангупе.

  4. Председник Александар Вучић је изјавио да према договору Београда и Приштине није потребна никаква дозвола него обавештење. Можда је то тачно. Можда и није.

    У сваком случају знамо да је сепаратистичка влада у Приштини изјавила како не допушта да Ђурић посети Косово. И заиста је срамно – и недопустиво – да наша влада пошаље свог службеника без опсежних безбедносних и обавештајних припрема.

  5. Кад не би било проблема, кад би владао мир, Срби и Албанци би заједно изашли на улице и отерали мангупе.

    Госн Ђоле, врло занимљива и врло нетачна опсервација. Могао бих да се сложим ако под овим ”када не би било проблема” подразумевате ”када не би било насилног сепаратизма Албанаца и њихових властодржаца”. Тада ваистину никаквих проблема не би било. Али га има. И прогнозирам да се са таквим настојањима можемо носити само на врло неугодне начине.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading