МАЛИ: Америчко „ратовање временом“ донело снег тек кад смо скинули новогодишњу расвету!

На крају смо решили да расвету најзад скинемо јер се и календарски пролеће опасно приближило. И онда – снег! Стварно није у реду, завапио је градоначелник Београда

Неоправдано скинута расвета (Извор: Бе92)

Синиша Мали, градоначелник Београда, на критике да је новогодишња расвета прерано постављена и прекасно скинута више пута је одговорио да Београд треба да буде конкурентан европским метрополама, па и по питању расвете, јер људи новогодишње празнике планирају у јуну и јулу.

Међутим, за разлику од осталих европских престоница које су цео децембар и јануар провеле под снегом, Београд је опет закаснио. Први снег је стидљиво пао тек крајем фебруара, а други, онај прави, тек 20. марта, неколико дана пошто је очајнички напокон скинута новогодишња расвета и кад су сви из кабинета градоначелника дигли руке од снега.

„Ни прогнозе метеоролога нам нису ишле на руку. Неки су прогнозирали снег већ у октобру, неки да ће цео новембар и децембар бити под снегом. Јер празнична расвета није оно што јесте без снега. Она је само украс за снег. Без њега је бесмислена. Затим смо се уздали у оне који су тврдили да снег напокон стиже у јануару и фебруару, али он ни тад практично уопште није пао. На крају смо решили да расвету најзад скинемо јер се и календарски пролеће опасно приближило. И онда – снег! Стварно није у реду. Постоје индиције да су САД уз помоћ својих климатских справа преусмериле зиму са Србије, али не бих о томе пошто за то немамо чврсте доказе“, истакао је Мали озлојеђено.

Наслов и опрема: С*ање ствари

(Бе92, 22. 3. 2018)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , ,

1 reply

  1. ВЕСТИ: “Запад од Вучића отворено тражи признање Косова, шиптари отворено траже Прешево, притисци и претње од ЕУ, Србији прете поплаве, медијска харанга на српске институције… Да чујемо реакције опозиције?!”
    ОПОЗИЦИЈА: “Хммм… Па неки камион возио 50 кругова око кружног тока на Богословији, ахахахаха… јааоо где ми живимо, ужас брт, Србистан…”

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading