Стање ствари сазнаје: Вучић у САД преговара о уласку Србије у НАТО кроз „персоналну унију“ са Ђукановићем

Вучићев посао у САД је даље лобирање за пријатеља и покровитеља Ђукановића коме треба „зажмурети“ на победу у првом кругу над опозиционим кандидатом. Вучићев важнији задатак у Њујорку јесте да припреми терен за посредно укључивање остатка Србије у НАТО

Мило Ђукановић и Александар Вучић (Архивска фотографија: Влада Србије)

Како сазнаје портал Стање ствари из кругова црногорског ДПС-а који су се противилили поновној кандидатури Мила Ђукановића за председника Црне Горе, тренутна мисија председника Србије Александра Вучића у САД припремљена је у координацији америчких и црногорских тајних служби, српског огранка Трилатерале и одређених кругова српске дијаспоре у САД.

Првенствени Вучићев посао је даље лобирање за пријатеља и покровитеља Мила Ђукановића коме треба „зажмурети“ на победу у првом кругу над опозиционим кандидатом Бојанићем, о коме, иначе, београдски медији нису објавили ни реч. Сам Ђукановић је изјавио да се кандидатуре прихватио не због Црне Горе, већ из друштвених обавеза да унапреди „европске интеграције у региону“. Разуме се, медијски ће му помагати, као што је то чинио и чиниће у Србији, Владимир Беба Поповић.

Вучићев важнији задатак у Њујорку јесте да припреми терен за посредно укључивање остатка Србије у НАТО. Сматра се да ће колико 22. марта бити отклоњена последња препрека да Македонија буде анектирана од стране НАТО; постављање америчког генерала српског порекла Ника Дучића за командата Бондстила, увод је у формирање Косовске војске. У њој ће Срби имати „свог генерала“, а кроз персоналну унију Ђукановић-Вучић, успоставиће се да Срби у војсци Косова буду под командом црногорских официра и, наравно, НАТО.

Тако ће и остатак Србије бити убеђен да је „у националном интересу“ да се интегрише у НАТО. Случајеви, као Битићи, биће искоришћени за чишћење косовских кадрова из војске и полиције у Србији. Обећаним уласком у НАТО, Вучић обезбеђује стварање тзв. Заједнице српских општина, а уговор са Косовом прецизираће права Србије у финансирању косовских институција намењених Србима.

Свако противљење оваквом сценарију, биће сурово кажњено, медијским набрајањем стварних или измишљених грехова. То се у првом реду односи на Српску православну цркву и проруске кругове у Влади Србије.

(Стање ствари)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

6 replies

  1. Шта значи то ” свако противљење овом сценарију биће сурово кажњено”? Чега више да се плашимо? И кога?
    Зар није закључак требао бити – све ове активности треба спречити и учеснике сурово казнити.
    Ко одлучује о судбини Србије и Срба? Српски изроди као Вучић, већина опозиционих лидера и другосрбијанци?
    Шта смо ми, трули кромпири или људи? Имамо ли став, знамо ли где и са ким и како требамо живети?
    То што се тај нови бондстиловац и натовац презива Дучић, не значи да је он Србин а још мање да је наш.
    И престаните са тим спиновањима …Србин и наш генерал је Американац, НАТО службеник који је дошао да помогне да се Срби поробе.

  2. ”Вучићев посао у САД је даље лобирање за пријатеља и покровитеља Ђукановића коме треба „зажмурети“ на победу у првом кругу над опозиционим кандидатом”,
    Па ово је да човек пукне од смеха. Иначе, Ђукановића не воле у Америци, па треба Вучић, који је страшно утицајан на америчку политику, дакле он треба да му испослује ”жмурење”. Мило је, ”мртав ладан”, прошле изборе најфлагрантније и на очиглед целог света покрао, а чисту победу Миодрага Лекића прогласио поразом. Још на јутуб може да се нађе снимак како ДОСЛОВНО изгурава на сцену Филипа Вујановића, кога потом проглашава победником. Вујановић се томе видно опирао, да би као тешки слабић после мандат провео у мишјој рупи
    Цео овај текст је тешка папазијанија, коју је састављао неко ко о политичким приликама у Црној Гори благе везе нема.
    Опозициони кандидат Младен Бојанић нема готово никакве шансе против Мила, не само зато што ће Мило красти и уцењивати, него зато што је Бојанић изнуђено решење, 4. ешалон политичара, ”решење без решења”, за кога већина Срба неће гласати у првом кругу.

  3. За оне који су се узнемирили садржајем ове вести на ”С*******ању Ствари” је дато следеће објашњење:

    Поштовани читаоци,

    Грешком нашег новопримљеног и још веома неискусног референта друге класе, горња вест је са С****ања Ствари премештена у садашњу рубрику. Извињавамо се свима ако сте помислили да је ова вест потекла из непоузданих извора. Напротив, извор је врло поуздан, гарантујемо. Проблем је што је наш референт човек уман и поштен, али толико лаковеран да му ни пет година читалачког стажа на нашем сајту није било довољно да схвати да постоје вести и ”вести”. Види се да није као већина у културним, то јест страним земљама, где су људи научили да не примају све здраво за готово. Али, зато вести и не читају. Кажу, боље да смо неинформисани него дезинформисани. Наш народ је још цивилизацијски млад, и као такав жељан знања, тј. радознао народ, а за то га не треба кривити, јер је радо-зналост у основи људске природе. Међутим непрестано греши, а на грешкама неће и да се учи. Наш задатак, као једног од значајних центара јавног дискурса на теме од животног значаја је да народу помогнемо, да промовишемо транспарентност информационих садржаја и омогућимо дубље проницање у смисао и узроке првенствено политичких процеса на нашем све суженијем простору. Будите уверени да ћемо на нашем задатку истрајати до последњег ”читаоца”.

    С поштовањем,

    Уредниици под-одељења СС-а за пропагандну анти-зомбификацију

    Др. Фејк Њуз
    Др. Тонгин Чиик

  4. Joш Додик фали и тројка за баскет 🙂

  5. Ко одлучује о судбини Србије и Срба? Српски изроди као Вучић, већина опозиционих лидера и другосрбијанци?

    Одговор на ово питање је посве јасан: наравно да о многим аспектима судбине Србије одлучује Александар Вучић као личност која је концентрисала велики део политичке и незанемарљив део економске моћи. То је онеспокојавајућ увид. Али утемељење тог увида тешко је оспорити.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading